Menu

Deputatul PSD Eugen Neață: „A turna la împărăţie în ziua de Paşte”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_neata_eugen_10.jpg

 

 

 

 

 

”Lumină pentru cei dispăruți” își intitulează postarea deputatul PSD Eugen Neață.

Mircia Gutău, unul dintre cei mai iubiți primari de municipiu din România, a găsit un mod de a ajuta în mod real pe locuitorii din Râmnicu Vâlcea.

Pe scurt, a cumpărat din banii proprii 18 000 de candele pe care le-a distribuit angajaților cimitirelor din oraș, pentru a fi aprinse în noaptea de Înviere la crucile tuturor mormintelor. În condițiile de interzicere a accesului cetățenilor în cimitire pe perioada pandemiei, ideea a fost perfectă pentru îndeplinirea datoriei celor vii de a lumina la marile sărbători calea celor dispăruți, conform tradiției românești și fără încălcarea niciunei reguli de izolare în perioada dramatică pe care o traversăm.

Sute de mii de oameni au apreciat în on-line ideea lui Mircia Gutău, adică de mai multe ori populația reală a municipiului.

În cimitirele orașului se odihnesc apropiați ai oamenilor de pretutindeni. Rudele lor din întreaga lume au ținut să mulțumească pentru gest și pentru dărnicie.

Cu popularitatea lui, primarul Mircia Gutău trezește, ca de obicei, multă invidie printre adversarii politici, neputincioși și neinspirați în competiția publică. Nu le voi face bucuria să-i pomenesc aici. Fapta lor eroică de a turna la împărăție în ziua de Paște și de a pune Poliția pe drumuri prin cimitire este de poveste.

Întâi pentru că nu s-a încălcat, nici în literă și nici în faptă, regula izolării persoanelor. În al doilea rând, pentru că gestul a fost făcut și pentru anularea unei posibile tensiuni în rândurile credincioșilor, cei care nu aveau posibilitatea să ajungă la mormintele înaintașilor lor și care ar fi fost tentați să ocolească regulile actuale ale izolării. Dar logica elementară nu este pe înțelesul niciunui turnător și delator, travestit în competitor politic al primarului Mircia Gutău.

Mulțumesc, Mircia Gutău!

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN