Menu

Banii vorbesc

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ucraina_ruine.jpeg

 

 

 

 

 

După ce SUA au aprobat cheltuirea a încă 61 de miliarde de dolari ca ”ajutor” pentru Ucraina, mulți dintre cei cu mintea în ceață au postat pe Facebook mesaje de satisfacție.

Este bizar că există români care, la adăpostul casei lor, așteptând Paștele, pun raționamente geostrategice deasupra compasiunii pentru tinerii care vor muri în condițiile prelungirii războiului.

În mod cert, aceștia se consideră superiori lui Elon Musk, cel care a comentat imediat:

„Cea mai mare îngrijorare a mea este că nu există o strategie de ieșire, ci doar un război veșnic, în care copiii mor în tranșee din cauza artileriei sau a mitralierelor și a lunetiștilor care trec prin câmpuri de mine“.

Chiar comentatori americani spun că majoritatea fondurilor alocate vor fi transferate companiilor militare-industriale pentru achiziționarea de arme și reaprovizionarea arsenalul american.

În post – adevăr, este considerată adevărată afirmația care obține cele mai multe like-uri, iar postările care aplaudă decizia Congresului SUA sunt cele mai populare.

Moartea nu este însă o chestiune de like sau dislike.

Pasămite, sunt mulți cei care s-au izolat în bula unde planeta are o axă a binelui și una a răului. Ce are de a face maniheismul cu judecata profundă, dialectică ?

Nimic.

Manipularea a adus în pragul dezastrului moral întreaga lume occidentală, iar rațiunea care se întreabă cui prodest a sucombat.

Banii vorbesc atât de tare încât acoperă orice altă voce.

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN