Menu

Prezența de spirit și cunoștințele de prim-ajutor ale unui polițist au salvat o viață

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Politisto_Budeasa_Ionut_si_Bianca.jpg

 

 

 

 

 

 

Prezența de spirit și cunoștințele de prim-ajutor ale unui polițist din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au făcut posibilă evitarea unei tragedii.

Ieri, agentul șef Ionuț, polițist cu experiență, și colega sa, agent Bianca se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în satul Calotești din comuna Budeasa, când au auzit o persoană strigând după ajutor.

Au intrat imediat în curtea casei de unde se auzea strigătul, împreună cu membrii familiei, unde au găsit o femeie care sângera abundent, inertă, căzută pe o suprafață de beton.

Polițiștii s-au informat despre împrejurarea în care femeia a ajuns în acea stare și, în același timp, au început să-i acorde primul ajutor.

Au aflat că femeia suferea de epilepsie și este posibil să fi suferit o criză.

Imediat, Ionuț, care are cunoștințe pentru acordarea primului ajutor, a observat că femeia inconștientă respira greu, neregulat. I-a efectuat compresii toracice, ajutat de unul dintre copiii femeii, apoi a acționat pentru dezobstrucția căilor aeriene și a pus femeia în poziția laterală de siguranță.

În urma măsurilor luate, femeia a început, treptat, să își revină, în aproximativ 5 minute ajungând să respire ușor. În tot acest timp a fost  monitorizată de polițist.

Concomitent, Bianca a solicitat un echipaj medical, care ulterior a preluat-o pe femeie și a transportat-o la spital pentru îngrijiri, deoarece avea mai multe leziuni survenite în urma crizei.

Ionuț și Bianca merită felicitați pentru prezența de spirit și modul în care au acționat și le dorim să aibă cât mai multe intervenții reușite!

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN