Menu

Soros jr. și Olena Zelenska au pus-o de o fundație la New York

f_350_200_16777215_00_images_banner1_zelenska_soros.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Zelenski este un construct american, cred că nimeni nu pune la îndoială acest adevăr. Războinicul președinte a câștigat alegerile din două motive, primul fiind filmul ”Sluga poporului”, în care a jucat rolul principal, cel de al doilea constând în promisiunea că va respecta Acordul Minsk II.

”Sluga poporului” este un serial atât de persuasiv, încât aș spune că eu de aș fi fost ucrainian, l-aș fi votat bucuros pe Zelenski. Bucuros, dar și liniștit că va fi liniște în Dombas.

În scrisoarea sa către Olena Zelenska, artistul Roger Waters amintește că soțul doamnei a candidat pe o platformă electorală care promitea pace în Dombas și autonomie parțială pentru Donețk și Lugansk. Ucrainienilor li s-a vândut o iluzie prin serialul ”Sluga Poporului”, al cărui scenariu a fost scris, pentru seria 1, de americani, Zelenski fiind primul șef de stat ales prin tehnici 100% de Hollywood. Li s-a fluturat acestor oameni și promisiunea păcii.

A urmat un moment aflat în scenariul întins pe mulți ani, anume invazia Ucrainei de către Federația Rusă. Este cunoscut de către inițiați faptul că opinia publică nu poate urmări un proces istoric în mod diacronic, mai ales când durata se apropie de un deceniu, iar mutarea de la punctul 20 nu este corelată cu mutarea de la punctul, să zicem, 38. Opinia publică abia dacă analizează corect în mod sincronic, despre sesizarea înlănțuirilor factuale în diacronie nici nu poate fi vorba.

Nu aș băga mâna în foc nici că liderii Europei au capacitatea de a percepe mai adecvat scenariile americane, fiind mai comod să se odihnească în bula creată la Washington, fără să își riște funcțiile și cariera.

A urmat o nenorocire, un fel de Cronica unor morți anunțate.

Intrând într-o stare de hipnotizare din partea strategilor americani, majoritatea șefilor de stat din UE au decretat sancțiuni față de Federația Rusă, supunându-și cetățenii unui stres economic uriaș.

Aici a funcționat în plan psihologic teoria jocurilor atât de cunoscută în economie. Liderii au suspralicitat deoarece în jocul democratic alții așteptau să o facă în locul lor. Nu mai vorbim, din pudoare, de faptul că CIA știe despre fiecare și năzbâtiile copilăriei, din surse publice putând afla, de pildă, că Donald Trump ținea acasă un dosar despre preferințele sexuale ale lui Macron.

Ne aflăm aici în momentul în care profesorul Andrei Marga a făcut o declarație care poate fi tăiată în două părți.

Vă propun să analizăm partea întâi, în care profesorul spune:

"Suntem într-o situație absolut specială și o spun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei - Transcarpatia, Poloniei - Galiția, României - Bucovina și Rusiei - Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, asta e, va fi conflict”.

Față de această afirmație, nu am găsit altă hermeneutică mai bună decât cea scrisă de excelentul ziarist Ion Spînu, care subliniază:

”Văd că trebuie să le reamintesc patrioților ucraineni din România ce stă scris pe pagina președintelui Volodimir Zelenski încă din anul 2020: „În toate colțurile Ucrainei, acest lucru a fost întîmpinat cu entuziasm și inspirație: în sfîrșit a existat șansa de a construi o țară unită și independentă. Din păcate s-a pierdut. Ambițiile politicienilor i-au împiedicat să atingă adevărata unitate de stat. Unitate nu în cuvinte, ci în fapte. Curînd, UPR a părăsit Kievul sub presiunea bolșevicilor, cea mai mare parte a teritoriului Galiției a fost ocupată de trupe poloneze. Bucovina de Nord a fost ocupată de români iar Cehoslovacia a luat Transcarpatia”.

A doua afirmația a profesorului Marga spune:

”Să fim foarte limpezi - cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America, și cu Rusia, și cu Germania, și cu Ucraina și cu China situația și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”.

Aș comenta această parte a două spunând mai întâi că un amic, mare partizan ucrainian, din vorbe, evident, mi-a promis că ma invită la un pahar de whisky în momentul în care Ucraina va învinge și rușii vor fi aruncați de unde au venit.

I-am răspuns că acela ar putea fi ultimul pahar de whisky din viața noastră, dar acum îi răspund serios, arătând că o sursă familiară cu calculele ministerului rus de finanţe a comentat pentru Reuters că, potrivit ultimelor cifre, Rusia va cheltui 18,5 trilioane de ruble pentru apărare între 2022 şi 2025, din care 4,7 trilioane vor fi cheltuite în acest an. Anterior, Moscova a decis să cheltuiască 3,5 trilioane de ruble pentru apărare în 2022 şi un total de 10,9 trilioane de ruble în perioada 2022-2024. Sursa citată nu oferit alte detalii, iar ministerul rus de finanţe a refuzat să comenteze.

Să convertim în dolari și aflăm că ar fi vorba despre 600 de miliarde de dolari pentru înarmare, ceea ce nu este condiționat de victoria sau înfrângerea în Donbas. Își poate imagina cineva că stă la terasă liniștit câtă vreme presupul învins cheltuiește pe arme o asemenea sumă astronomică?

Să spui că Ucraina ar trebui să ne cedeze teritoriile furate poate fi cel mult o inadecvare la situație, nicidecum o crimă, mai ales că Zelenski nu a exitat să ne trateze pe noi, românii, drept hoți.

Ceea ce Zelinski poate să facă profesorul Marga nu are dreptul ? Chiar atât de orbi am ajuns ?

Afirmația potrivit căreia doar un acord multilateral va garanta pacea este atât de banală, încât mă tem că aceia care o resping fie sunt ticăloși, fie suferă de cecitatea pe care o generează adeseori propaganda științific realizată.

Citat de mine mai sus, Ion Spînu are o altă opinie, punând aproblema moral și citându-l pe Cicero:

„Caracterul fără inteligență poate multe, însă inteligența fără caracter nu valorează nimic”.

Când mă pregăteam să pun punct acestui articol, deoarece am tastat deja o mie de cuvinte, mi-am aruncat privirea pe contul de Facebook al fiului lui George Soros, Alexander Soros, iar cea mai recentă postare mi s-a părut că aruncă o frumoasă lumină asupra subiectului pe care l-am analizat aici. Nu mai traduc, fiindcă toată lumea se descurcă:

” Honored to be invited to meet the First Lady of Ukraine, Olena Zelenska (Олена Зеленська) at the first event for her foundation Olena Zelenska Foundation in the United States at the Metropolitan Opera. She was visibly bearing the pain of her country and people at an unprovoked war as she has all week.”

Așadar, dl Soros și dna Zelenska au pus-o de o fundație la New York.

Să nu spuneți că nu v-am spus.

Slava !

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN