Menu

Argeşenii să fie atenţi. Încep carantinările pe zone

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Soare-Orban-Tataru.jpg

 

 

 

 

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a spus la un post de televiziune că se poate ajunge la carantinarea unui cartier sau a unei localităţi dacă sunt peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Ieri, premierul Ludovic Orban anunța că niciun județ din România nu este pe punctul să intre în carantină, dar că există anumite localități, dintre care 3 în județul Argeș, care sunt monitorizate în vederea unei eventuale decizii de a fi trecute în carantină.

Aseară, la Digi24, prefectul Emanuel Soare a spus și care sunt cele 3 comune despre care vorbea Orban – Vulturești, Buzoești, Ciomăgești.

Astăzi, la ora 13.00, va avea loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia se va discuta despre localitățile argeșene aflate pe listă și se va face o evaluare a posibilității de a solicita carantinarea zonală.

Prefectul Soare a declarat, în această dimineață: ”În acest moment nu avem indicii că trebuie să carantinam vreo localitate. Două dintre cele trei localități vizate au focarele izolate în centrele DGASPC, deci vor fi scoase din listă. Rămâne să vedem ce se întâmplă la Ciomăgești, cât de noi sau vechi sunt cazurile”.

În Argeş, ieri, existau 950 de persoane aflate în izolare, persoane externate la cerere, 310 şi persoane internate în spital, 425.

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN