Sub conducerea unui colectiv redactional alcătuit din senior editor Ion Predescu, redactor-șef Nicolae Nistor, redactor-șef adjunct Ovidiu Cristian Dinică, secretar general de redacție Mihaela Rădulescu,
Redactori: Bogdan Popian, Tucu Adrian, Dan Mitrache și, cu voia dumneavoastră, Gheorghe Smeoreanu – director, a apărut și va fi lansată miercuri, 6 octombrie 2021, la Biblioteca Județeană din Rm. Vâlcea, revista VÂLCEA LITERARĂ.
Semnează nume semnificative, mulți dintre autori fiind membri ai Uniunii Scriitorilor din România:
Ion Predescu, Gheorghe Smeoreanu, Liviu Popescu, Felix Sima, Christian W. Schenk, Ovidiu Cristian Dinică, Daniel Luca, Geo Galetaru, Eugen Barz, Ana Ardeleanu, Nicolae Nistor, Nicolae Silade, Sorin Zamfirescu, Dumitru Sârghie, Daniela Băbu, Rădulescu Mihaela, Violetta Petre, Teodor Dume, Nicuță Ioan Lungu, Popa Aura, Alina Neagoe, Constantin Preda, Dan Șalapa, Osman Bozkurt, Ramona Muller, Nicolae Dan Fruntelată, Dan Mitrache, Adrian Suciu, Mihai Călugărițoiu, Corina Dașoveanu, Marian Vișescu, Alexandra Bădescu, Ovidiu Oana-Pârâu, Carmen Secere, Vali Orțan, Mădălina Bărbulescu, Daniela Marchetti, Corina Vlădoiu, Dragoș Vișan, Dragoș Teodorescu.
Editorialul este un program literar by default:
Ne-scriitorii sunt adevărații cititori
Nu trăiesc clipe de exaltare, nu am nimic de spus decât ceea ce este normal de spus.
Vâlcea merită o revistă literară pentru simplul motiv că în zonă se scrie mult și se scrie bine, în schimb nu există o viață de obște a scriitorilor. Poate că mai mult decât să îi publice, Vâlcea literară își propune să-i adune pe scriitorii vâlceni, să le ofere motivație și curajul de a depăși nevroza provincialismului.
Acesta este primul număr de revistă și el va arăta, sper, că există o activitate literară a vâlcenilor plină de valoare și substanță. Modestia o trecem în plan secundar, credem în noi și nu ne sfiim să o spunem.
Mărturisim și o intenție care în timp va fi explicită și vizibilă în aceste pagini, anume să ne revendicăm de la un conservatorism bine temperat, de la o axiologie cât de cât verificată istoric, de la un bun simț pe care poate riscăm să îl pierdem.
Un gând admirativ, încă de la început, față de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, cel care a simțit SOS-ul scriitorilor și a răspuns prompt. Breasla scriitoricească vâlceană amorțise, se atomizase, respira greu, avea nevoie de spijin și acesta a venit.
În fine, veți vedea că Vâlcea literară va fi o revistă pentru public, deloc autarhică, permanent și uneori explicit orientată spre cititorul ne-scriitor.
Ne-scriitorii sunt adevărații cititori.
Gheorghe Smeoreanu
Lasă un răspuns