30 de participanţi au lăsat deoparte internetul şi ieşirile în oraş pentru a participa, în perioada 23-25 septembrie, la un curs de orientare turistică, la Centrul de Agrement Nucşoara. Proiectul „Ecoturism- Cum să ne orientăm corect” a fost implementat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, în parteneriat cu Ascociaţia „Zimbrul Carpatin”.
După cursul teoretic, a venit rândul probei practice. Încrezători sau dimpotrivă, uşor nesiguri, participanţii au dorit un singur lucru: să nu se rătăcească prin munţi şi, dacă se poate, să obţină un timp scurt de parcurgere a traseului. De pe margini, aceştia au fost permanent susţinuti de prietenii lor. Fiecare persoană a avut la îndemână o busolă pentru a se putea descurca şi a ajunge cu bine la linia de finish.
Ocupanţii primelor trei locuri au fost: Alex Stanciu (3’57), George Ionescu, Iulian Cătănoiu– categoria băieţi şi Alexandra Găvan (5’04), Maria Duminică şi Iuliana Miu– categoria fete.

Participanţii s-au declarat încântaţi de proba teoretică, mai ales că acum ştiu să folosească şi o busolă. Cu toţii au afirmat faptul că de acum nu cred că se vor rătăci pe potecilor munţilor sau prin alte locuri necunoscute, mai ales pentru faptul că ştiu că se pot baza de un prieten de nădejde, busola. ”Tocmai pentru că încercăm să aducem cât mai des tinerii argeşeni în mijlocul naturii şi să-i motivăm să se implice activ în problemele judeţului care ţin de mediul înconjurător, DJST Argeş va continua să implementeze acţiuni similare şi în viitorul apropiat”, a declarat Adrian Dumitru Bughiu, director executiv adjunct al DJST Argeş.
Proiectul a fost asigurat prin Centrul de Tineret Piteşti de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş.

Lasă un răspuns