Ce FAPTE GRAVE au mai depistat POLIŢIŞTII DIN VÂLCEA

politia valcea

Dosare penale pentru nerespectarea codului rutier

La data de 05 august a.c., în jurul orei 06.40, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat pe B. Mihai, de 45 ani, din com Budeşti, în timp ce conducea o autoutilitară Peugeot pe DN 67 – Rm. Vâlcea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.  

 

La data de 05 august a.c., ora 10.45, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Amărăşti aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Glăvile –  DJ 677A, au oprit pentru verificare un moped ce nu avea montate numere de înmatriculare sau înregistrare.

În urma verificării conducătorului auto, acesta a fost identificat în persoana lui M. Mihai, de 19 ani, din mun. Drăgăşani, ocazie cu care s-a constatat că  nu deţine permis de conducere auto-moto. Totodată, tânărul nu a putut prezenta documente pentru moped din care să rezulte că este înmatriculat sau înregistrat conform reglementărilor în vigoare.

 S-a stabilit, de asemenea, faptul că mopedul a fost încredinţat cu ştiinţă tânărului de către    V. Mădălin, de 21 de ani, din com. Cungrea, jud. Olt.

Astfel, celor doi le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere, respectiv încredinţează cu ştiinţă un autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Accident  rutier

La data de 05 august a.c., în jurul orei 18.40, S. Mădălin, de 22 ani, din loc. Slătioara, a condus o autoutilitară  marca IVECO pe DN 7, iar km 176+ 281 m a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a unui autovehicul, moment în care conducătoarea autoturismului auto Seat, T. Daniela,de 51 de ani, din mun. Râmnicu Vâlcea,  nu s-a asigurat la efectuarea manevrei către stânga intrând în coliziune. 

În urma impactului a rezultat rănirea a trei persoane, fiind transportate la Spitalul judeţean Vâlcea unde au primit îngrijiri medicale, Mădălin S.- traumatism facio-dentar, Daniela T., diagnostic: fractura claviculă stânga şi Iulia T.,de 22 de ani, din mun. Râmnicu Vâlcea, pasager pe locul dreapta fata a autoturismului, diagnosticată cu TCC acut minor.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative şi s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii anchetează comiterea unui  infracţiuni privitoare la viaţa sexuală

În ziua de 05 august a.c., Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată prin SNUAU 112 de către V. L., de 16 ani, din municipiu, care a sesizat că a fost victima unei infracţiunii de viol.

Minora a fost condusă de Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Râmnicu Vâlcea, unde i s-au recoltat probe biologice.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că prezumtivul autor al infracţiunii este V. Adrian, de 29 de ani, din mun. Râmnicu Vâlcea, persoană cunoscută ca principal suspect de comiterea de fapte penale.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 06 august a.c. poliţiştii Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de principalul suspect, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vâlcea, pentru propunerea unei măsuri preventive corespunzătoare.

POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

COMUNICAŢI CIVILIZAT, NU „VIOLENTAŢI”!

 În ultimul timp, noi toţi, ca membri ai acestei societăţi auzim, vedem şi suntem parte din ce în ce mai des la diverse acte de violenţă. 

Poate vă imaginaţi că violenţa, aşa cum mulţi dintre noi o percepem, se referă la o bătaie, o lovitură, doar la o formă fizică de manifestare, însă VIOLENŢA poate lua mai multe forme. 

Ca o definiţie, violenţa înseamnă orice acţiune sau inacţiune intenţionată, cu excepţia acţiunilor de autoapărare ori de apărare, manifestată fizic sau verbal de către o persoană contra alteia, care provoacă ori poate cauza un prejudiciu sau suferinţe fizice, psihice, sexuale, emoţionale ori psihologice, inclusiv ameninţarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrară de libertate. Aceasta înseamnă că violenţa poate fi verbală, psihologică, fizică, sexuală, economică, socială şi spirituală (definiţiile lor le găsiţi în legea 217/2003 republicată pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie). 

Principalele cauze generatoare ale violenţei sunt consumul excesiv de alcool, diferende ce s-au transformat în timp în conflicte, lipsa educaţiei, în special faţă de modalităţile de comunicare cu semenii noştri, condiţiile socio-economice actuale.

Vă aducem aminte că de cele mai multe ori violenţa fizică apare ca urmare a adoptării unui comportament necivilizat, poate chiar nerespectuos, manifestat de obicei prin injurii (violenţă verbală) sau ameninţări verbale, de natură să ne provoace o stare de tensiune psihică (violenţă psihologică). De aceea, trebuie să vă autoeducaţi în arta conversaţiei, ne referim bineînţeles la o abordare politicoasă a felului în care vorbim şi ne comportăm cu ceilalţi, chiar şi atunci când avem opinii diferite.

Totodată, trebuie să menţionăm că orice fel de comportament violent este pedepsit în mod gradual, în funcţie de gravitatea faptei săvârşite, pornind de la o amendă contravenţională, până la sancţionarea penală a făptuitorului ( dosar penal sau amendă penală), aceasta rezultând ulterior în „ pătarea” cazierului judiciar. Menţionăm că în cazul infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, vătămare corporală, ameninţare, insultă şi calomnie, acţiunea penală se pune în mişcare numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

În cazul în care infracţiunile de lovire şi alte violenţe, precum şi cea de vătămare corporală se produc faţă de un membru al familiei, acţiune penală se pune în mişcare din oficiu. În aceste cazuri şi nu numai, ne referim la violenţa în familie, iar acest comportament cade şi sub incidenţa legii nr. 217/2003 R, lege special creată pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie. În aceasta, sunt prevăzute diferite forme de protecţie socială a victimelor, începând de la internarea în centrele de primire în regim de urgenţă până la emiterea unui ordin de restricţie contra agresorului (ordin ce are valoare de hotărâre judecătorească, iar nerespectarea acestuia înseamnă săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti, care se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an).

Vă recomandăm să adoptaţi un comportament paşnic şi civilizat, iar în cazul în care nu puteţi soluţiona amiabil un conflict, adresaţi-vă mai întâi instituţiei „ Mediatorului”, înainte de a începe un demers îndelungat pe calea procesului civil sau penal.

 

Sună la numărul unic de urgenţă 112 dacă eşti victima sau martorul unei infracţiuni! 

 

Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pitești. S-a deschis Centrul Multifuncțional Comunitar, un proiect dedicat sprijinirii și integrării sociale a persoanelor…
Pitești. S-a deschis Centrul Multifuncțional Comunitar, un proiect dedicat sprijinirii și integrării sociale a persoanelor…

Astăzi, 12 iunie 2025, Direcția de Asistență Socială  a Municipiului Pitești, împreună cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Pitești,…

VIDEO. Primarul Cristian Gentea: Am semnat autorizaţia de construire a noului stadion!!
VIDEO. Primarul Cristian Gentea: Am semnat autorizaţia de construire a noului stadion!!

În urmă cu puțin timp, Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a făcut un anunț mult așteptat de piteșteni și nu numai:…

3 stații de încărcare rapidă pentru autobuze, din Pitești, au fost recepționate
3 stații de încărcare rapidă pentru autobuze, din Pitești, au fost recepționate

Astăzi, 12 iunie 2025, Municipiul Pitești a recepționat 3 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice, amplasate pe strada Independenței,…

Se construiește prima parcare supraterană semiautomatizată, din Pitești! Azi a fost predat amplasamentul
Se construiește prima parcare supraterană semiautomatizată, din Pitești! Azi a fost predat amplasamentul

       Astăzi, 12 iunie 2025, Primăria Municipiului Pitești a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor de realizare a primei parcări semiautomatizate…

ISU Argeș a organizat concursurile profesionale ale SPSU, etapa județeană
ISU Argeș a organizat concursurile profesionale ale SPSU, etapa județeană

În data de 11 iunie, pe Stadionul Municipal Câmpulung s-au desfășurat concursurile Serviciilor Private pentru Situații de Urgenţă, faza județeană,…