Ce ar face un stat important al planetei în momentul în care ar decide că românii trebuie să fie reduşi substanţial ca număr ? Ar face un plan de bătaie, mai sofisticat spus, un scenariu.
În cadrul acestui scenariu s-ar pune întrebarea dacă nu cumva românii bolnavi de cancer ar trebui să moară mai repede, fără să beneficieze de asistenţă medicală. Numărul locuitorilor ar scădea, iar banii pentru îngrijirea medicală ar rămâne la buget, putând fi folosiţi, de pildă, la Ministerul Apărării.
Scenariu are mai multe piste de punere în aplicare.
Se încearcă şi se reuşeşte prin agenţi de influenţă ca un parlamentar lider de partid, pe nume Alina Gorghiu, să propună că doar românii care au urmat programe de prevenţie pot beneficia de tratament gratuit al bolii canceroase.
Iese scandal şi, deocamdată, ideea este retrasă.
Se încearcă însă altceva, de data asta fiind folosită temuta instituţie numită DNA.
Din cei 109 medici oncologi din ţară, 80 sunt puşi sub urmărire penală de DNA pentru fapte de corupţie.
Corupţia constă în aceea că au participat la un congres internaţional sponsorizaţi de o firmă de medicamente. La congres au participat patru mii de medici din întreaga lume, toţi sponsorizaţi. Ai noştri merg la instanţă.
Mai este un aspect. Un medic vrea să îi administreze unui pacient tratamentul cu citostatice, dar pentru asta trebuie să îi idea înainte un antiemetic, ca să nu vomite tot şi să moară în chinuri. Spitalul nu are antiemetice, iar doctorul nu poate prescrie o reţetă câtă vreme pacientul este internat. Scrie totuşi o reţetă pe care o datează după externare.
Concluzia este că medicul a salvat un om de la moarte comiţând fals şi uz de fals. În plus, a mai fost şi la acel congres.
După ce toată tevatura se va încheia eventual cu nişte pedepse cu suspendare, toţi oncologii noştri vor emigra în ţări unde antiemeticele se găsesc în spitale şi unde nu există DNA care să investigheze sponsorizările la congrese (nu la Miami).
Ideea Alinei Gorghiu va funcţiona şi nici măcar nu e ea de vină.
De vină sunt nişte oameni dintr-o ţară importantă care au scris un scenariu.
Al morţii.
Putem face ceva ?
Nimic, cel mult să dăm, fără nicio speranță, share.
Elena Popa
Lasă un răspuns