Menu

12 reguli de etichetă pentru Sărbătorile de Iarnă

f_350_200_16777215_00_images_Craciun_1.jpg 
1. Începeți pregătirile în avans, nu lăsați totul pentru ultima clipă, mai ales cumpărăturile. Astfel veți evita aglomerația din magazine.
2. Prima săptămână din Decembrie este perfectă pentru a trimite felicitări prin curier. Urările și gândurile bune vor ajunge exact la timp la destinatari. Dacă aceștia sunt persoane pe care nu le-ați mai văzut de multă vreme, puteți însoți felicitarea de o scurtă scrisoare despre ce mai e nou în viața dumneavoastră, în special evenimete fericite.
3. Organizați petrecerea de Anul Nou? Sunteți gazda cinei de Crăciun? Sau poate plecați la munte de Sărbători? În toate aceste cazuri trimiteți invitații și faceți rezervări din timp.
4. La toate petrecerile, de la birou, cu prietenii ori familia, fiți veseli, dar precauți. Nu faceți lucruri pe care le veți regreta a doua zi.
5. Decorați casa pentru Sărbători.
6. Pregătiți-vă pentru musafiri, mai ales dacă sunt din alte orașe și vor sta mai multe zile. Explicați-le regulile casei, discutați deschis despre ce ar vrea să facă în această vizită, fiți primitori, organizați dar flexibili.
7. Dacă sunteți invitați – fiți punctuali, oferiți ajutorul gazdei, nu uitați de cadouri în acestă situație.
8. Nu reciclați cadourile primite anii trecuți. Se află în stare perfectă? Ambalajul este intact? Există o legătură între cel care vi l-a pferit și cel cărui îl dați mai departe? Este un subiect sensibil și trebuie abordat cu multă grijă.
9. Când primiți cadouri spuneți: “Mulțumesc!” Exprimați-vă gratitudinea față de cei care vi le oferă.
10. Respectați-le obiceiurile și sărbătorile celor care au altă religie.
11. Aveți deosebită grijă la copii și poveștile cu Moș Nicolaie și Moș Crăciun!
12. Fiți buni, fiți pozitivi și îmbrățișați spiritul sărbătorilor. Integrați-vă în atmosferă!
 Sursa: www.savoirvivre.ro