Alegerile PNL Argeş. Mircea Diaconu – vocea raţiunii: “Răspunsul naţiunii a fost fenomenal, dar şi riscul căderii e enorm!”

                                                                                                        Duminică, 29 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti s-a desfăşurat Conferinţa Teritorială de Alegeri a PNL Argeş, la care a participat  şi  preşedintele Crin Antonescu. Pe lângă acesta au mai onorat cu prezenţa echipa argeşeană şi invitaţi ca Mircea Roşca, preşedintele organizaţiei PNL Prahova, Eduard Hellvig, secretarul general al PNL şi Mircea Diaconu, vicepreşedinte PNL. Din Argeş au fost prezenţi reprezentanţi ai partidelor din alianţă, preşedintele PSD Argeş Constantin Nicolescu, primarul Tudor Pendiuc, parlamentarii Şerban Valeca, Radu Vasilică, Gheorghe Marin, conducerea Universităţii Piteşti, Ionel Didea şi Nicolae Brânzea şi Virgil Dumitru, preşedinte AOA. Deşi invitat, Ovidiu Puiu, rectorul Universităţii Constantin Brâncoveanu, nu şi-a facut apariţia.

Iată, mai jos, în rezumat, cele mai importante discursuri rostite la adunarea liberală:

Constantin Nicolescu, preşedinte PSD Argeş:

“Transmit un bun venit la Argeş preşedintelui Senatului şi-i multumesc pentru un bun mod în care am reuşit să colaboram în toată această perioadă, la nivel central şi local. De acum, că suntem la guvernare, parteneriatul nostru începe să dea răspunsuri. Această conferinţă e un bun moment de a aduna rândurile pentru a putea gestiona cât mai bine problematica Argeşului. Îi mulţumesc dlui Popa, echipei sale şi colegilor mei din celelalte două partide şi din PSD pentru modul în care au înţeles să avem un parteneriat eficient. Vreau să asigur PNL Argeş că organizaţia PSD va fi întotdeauna un partener loial, corect, împreună şi la bine şi la rău”. 

Cornel Lazăr, preşedinte PC Argeş:

“Vă pot spune cu tărie că vă puteţi baza pe noi. Am demonstrat, de-a lungul timpului, că suntem buni camarazi. Vă asigur că şi în continuare vă vom sprijini în tot ce urmează. Suntem obligaţi ca USL să funcţioneze şi să demonstrăm oamenilor care ne-au votat că putem face ceva pentru ei”.

Georgiu Gingăraş, preşedinte UNPR:

“Mă bucur să fiu azi alături de colegi şi de competitori, pentru că bătălia politică trebuie să fie ca în sport: să fim adversari, nu duşmani. Eu am fost coleg de armată cu dl Crin Antonescu, la Pleniţa, şi colegi de cămin la Universitatea Bucureşti. Mai apoi, chiar dacă am fost pe doctrine diferite, colaborarea noastră a fost una foarte bună.Îmi doresc să rămâneţi unul dintre cele mai puternice partide de dreapta şi să-l avem preşedinte pe Crin Antonescu. UNPR- ul e alături de dvs, pentru că ţinem mult la stabilitate”. 

Ion Popa, preşedinte PNL Argeş:

“Obiectivele asumate cu 4 ani în urmă au fost toate îndeplinite, dar cel mai mult mă pot mândri cu echipa mea, care a dat proba competenţelor sale, cu o atmosfera de lucru cum n-a fost niciodată şi cu nişte rezultate excepţionale. Dar cea mai mare provocare întâlnită a fost USL.

În judeţ am dus o muncă susţinută pentru promovarea acestei alianţe şi pentru temperarea unor orgolii locale, izvorâte din faptul că, în foarte multe localităţi de aici, partidele noastre au fost adversare. Dar, prin înţelepciunea şi tactul de care am dat dovadă, am reuşit ca în cele 102 localităţi să constituim USL-ul, iar în 93 de localităţi să avem liste comune şi candidat unic la postul de primar. Nu e puţin lucru şi vă mulţumesc pentru felul în care aţi înţeles să muncim în această perioadă.

 Rezultatele obţinute la europarlamentare, la referendumul de demitere a preşedintelui, la alegerile locale şi parlamentare ne dorim să fie reconfirmate şi la alegerile următoare. Dorim să mulţumim tuturor partenerilor noştri– PSD şi PC – pentru tot ce am obţinut în judeţul Argeş şi-mi doresc ca la următoarea conferinţă teritorială să ne lăudăm cu cel puţin tot atâtea rezultate obţinute”.

Deputatul Theodor Nicolescu:

“De data aceasta trebuie să ne amânăm bucuria până după primul tur de alegeri prezidenţiale, atunci când sper ca, în urma luptei noastre, România să aibăun preşedinte liberal. Sper ca în sfârşit tensiunile din această organizaţie să fi devenit istorie  şi să ne apucăm de treabă. Pentru că liberalii au fost, sunt şi vor fi în slujba românilor şi a României”.

Mircea Roşca, preşedintele organizaţiei PNL Prahova:

“Sunt aici şi ca jumătate argeşean, pentru că tatăl meu e din Cetăţeni, o zonă în care am copilărit şi de unde am învăţat foarte multe. Vin cu un mesaj care să arate că nu e  bine ca, atunci când suntem în alianţe, din obişnuinţă să spunem <ce greu e cu PSD-ul>, sau cu nu ştiu care alt partid.Vin dintr-un judeţ extrem de greu. Vorba tatălui meu, < Niciodată nu m-am adaptat în patria hoţilor>. Dar în PNL Prahova, vă pot garanta, nu există hoţi. Eu, ca preşedinte, niciodată n-am să spun că e greu să facem lucrurile aşa cum ne-am propus din cauza unui alt partid. Pentru că preşedintele nostru, Crin Antonescu, a negociat atât de bine, încât nu suntem al doilea partid în România. 

Urmează un 2014 greu. Dar sunt mândru că mesajul nostru e acelaşi, ferm şi foarte clar: jos Băsescu, nu- Koveşi, nu- Roşia Montană, da- autostrăzi şi locuri de muncă. PNL arată, prin mesaj, că are coerenţă. România are nevoie de cel mai onest dintre noi şi-mi permit să spun că şi colegii noştri de guvernare constată asta: de viitorul preşedinte al României, Crin Antonescu. Succes Argeş! Suntem o forţă, cu toţii!”.

Deputatul Andrei Gerea:

“Săptămâna asta am fost la Roşia Montană, trimis de partid. Acolo am găsit o lume dezbinată, aşa cum era România cu puţin timp în urmă. Dar răul acela n-a putut fi înfrânt decât prin unitate. 

Perioada pe care o traversăm presupune sacrificii. Nu e uşor să păstrezi cota unică de impozitare, să dai înapoi salarii şi pensii, să repui pe sine o economie care a fost deraiată într-un mod brutal în anii trecuţi. E foarte greu să reconstruieşti. Avem speranţe că, de la 1 ianuarie 2014, vom reuşi să continuăm drumul reducerii fiscalităţii, prin reducerea CAS-ului. Ştiu că primarii noştri şi-au dorit bani, dar n-au prea fost, pentru că au trebuit plătite datoriile altora. Toţi indicatorii sunt pe drumul cel bun şi noi avem încredere în echipa guvernamentala.

Noi, ca organizaţie, am crescut în aceşti ani. Am reuşit să eliminăm conflictele dintre noi. Sigur, avem nevoie de unitate. Se câştigă greu şi se menţine şi mai greu. Cine nu va înţelege asta, probabil că nu-şi va mai găsi locul între noi”. 

Eduard Hellvig, secretarul general al PNL:

“Pentru modul în care aţi gestionat relaţia noastră cu partenerii din PSD, PC, UNPR meritaţi să fiţi felicitaţi, s-a văzut că aici avem un USL puternic. Asta pentru că, dincolo de obiectivele pe care şi le-a propus organizaţia, au primat obiectivele strategice.

Aţi obţinut 15 primari, 18 viceprimari, 240 de consilieri, locali şi judeţeni. E o performanţă! Dar sunt câteva lucruri pe care mi le doresc şi le cer în întreaga ţară. 

1) La municipiu, organizaţia să fie mai puternică şi sunt convins că şi dl primar Pendiuc îşi doreşte, pentru că vrea o compeţie adevarată în 2016.

2) S-a stabilit, la nivel naţional, un targhet de 25%. Dar încerc să fug de procente. Eu voi fi mulţumit când dvs veţi avea capacitatea ca în reţeaua electorală PNL să faceţi să existe un număr de 37000 de oameni, votanţi PNL. Astfel vom avea şi o realitate de teren  când vom spune că vrem preşedinte liberal, sau să câştigam la europarlamentare cât mai multe mandate”.

Mircea Diaconu, vicepreşedinte PNL:

“Mă simt confortabil printre atâtea realizări. Am auzit cifre de la alegerile trecute. Vreau să le atrag atenţia colegilor mei că acele cifre nu vor mai apărea curând. Primăvara viitoare vor fi cifre reale, muncite, dar nu aceleaşi. Şi vreau să mai atrag atenţia că dl. Antonescu nu va fi un preşedinte liberal, ci al tuturor românilor, aşa cum ne trebuie. 

S-a spus aici că cea mai importantă  realizarea a fost constituirea alianţei. USL a fost prima coaliţie de anvergură, care s-a constituit înainte de alegeri, asta  trebuie remarcat. Răspunsul naţiunii a fost fenomenal! Dar şi riscul căderii e enorm, pentru că aşteptările sunt enorme. De aceea trebuie să punem pe masa naţiunii lucruri, fapte, realizări,cu mult mai multă grabă. Nerăbdarea oamenilor e mare. 

Cineva mi-a zis zilele trecute- vorbeam de familie- nenorocirea în orice familie vine din faptul că părinţii se ceartă în sufragerie şi se împacă în dormitor. Cred că şi noi, în USL, la fel facem. Însă, până la urmă, puterea fiecăruia de a trece peste trebuie să însemne înţelepciunea fiecăruia dintre ei, fiindcă avem ceva important de făcut  împreună. Motto-ul familiei mele- şi sunt căsătorit de 33 de ani- e un vers din Ion Barbu: < Să fim precum ne-am împăca>. Asta doresc şi eu USL-ului”.

Crin Antonescu, preşedintele PNL:

“Lucrurile au mers din ce în ce mai bine în această organizaţie. Rezultate, pacificare, coerenţă în acţiune, unitate în exprimare. Pentru asta au un merit şi partenerii dvs, care au fost şi sunt corecţi şi le mulţumesc. Modul în care s-a colaborat în Argeş nu e unul foarte răspândit. În judeţe comparabile, cum ar fi Prahova, sau Constanţa, lucrurile n-au stat la fel. A revenit des în discursurile precedente tema viitorului preşedinte şi a bătăliei cu mare miză de anul viitor. S-a vorbit  despre europarlamentare. Noi, partenerii şi adversarii noştri – şi ca să fie clar, partenerii sunt cei din PSD şi adversarii sunt formaţiunile lui Traian Băsescu – toţi ne facem planuri pentru aceste confruntări electorale. Dar prima temă a PNL, şi cea mai urgentă, e cum guvernăm această ţară şi cum întreţinem cinstit speranţa oamenilor care ne-au votat. Oamenii se uită la televizor unde văd o nesfârşită discuţie despre cine cu cine o să se asocieze, cine o să candideze, ce-o să facă Antonescu dacă n-o să fie susţinut. Dar responsabilitatea noastră nu e aceea de a ne ciondăni zi de zi pe chestiunea preşedinţiei, ci aceea de a guverna. Puterea de a nu rămâne în această capcană politico-mediatică trebuie să ne aparţină. Nu e vina noastră că din ce spunem sunt selectate doar acele pasaje care pot fi interpretate în cheie polemică. 

USL nu e doar o construcţie de care suntem legaţi sentimental şi nici amintirea unui succes politic. E un lucru extrem de necesar României, o ţară cu mari probleme, ce trebuie guvernată hotărât, aşa cum ne-am angajat. Noi, împreună cu PSD, am câştigat dreptul de a guverna această ţară. Dacă, din nenorocire, am eşua, asta ar însemna că n-ar mai exista acest guvern, nu că cineva ar fi dat afară de la guvernare. Iar PNL nu se gândeşte să iasă de la guvernare, pentru că noi nu am dezertat niciodată dintr-o înţelegere politică.

În al doilea rând USL-ul e necesar pentru că, atâta vreme cât există, ceilalţi nu au nicio şansă. Nici în calitate de opoziţie nu au o construcţie ca alternativă. Nu fac nimic decât să spere în ruptura din USL  şi să alimenteze aceleaşi teme false.

În al treilea rând USL e necesar în plan internaţional. Pentru că altfel e să vorbeşti cu un interlocutor pe plan mondial în numele unei majorităţi de o asemenea soliditate şi stabilitate.

Preşedinţia României e în mintea, sufletul şi în votul românilor, lucru pe care nu-l avem noi, ci trebuie să-l câştigăm. Criteriile, corectitudinea şi scopul pe care trebuie să lucrăm rămân aceleaşi. Dar trebuie să facem tot ce putem împreună pentru ca, prin anumite instituţii, Traian Băsescu să nu conducă în continuare România, pe numele şi socoteala noastră. 

Sunt ţinta atacurilor mincinoase – apropo de ANI- că vreau să protejez corupţii. Dar eu vreau o clarificare a unei situaţii de care primarii, sau preşedinţii CJ-urilor nu sunt vinovaţi! Şi nu e normal să vină ANI şi, pe alese, pe cine vrea şi când vrea, să-i şantajeze politic. Eu, pe o formulă sau alta, vreau ca partenerii mei să fie alături de mine în această problemă. Vreau să existe o lege clară şi nu ca cineva să se joace cu vieţile oamenilor în acest fel. 

Vă doresc să  faceţi tot ceea ce se cuvine pentru a pregăti anul următor. Dar, atenţie: alegerile europarlamentare sunt o miza foarte mare pentru noi, dar nu trebuie văzute ca o competiţie între noi şi PSD. Noi ducem bătălia de a consacra definitiv faptul că în dreapta României exista un singur partid care contează şi acela e PNL. Dacă înţelegem acest lucru înseamnă că putem avea o campanie corectă şi civilizată”.

Cuvântările au fost întrerupte din când în când de zgomotul baloanelor ce se mai spărgeau în sală, de prezentările făcute de „colegul Alex, DJ de profesie”, cum i-a spus maestrul Diaconu, şi de furtunoasele reprize de aplauze stârnite, de regulă, de formula „Antonescu – preşedinte”.

A urmat procesul de votare, motivul principal al evenimentului. Iani Popa a fost reconfirmat în funcţie cu aproape unanimitate de voturi, iar cei nouă vicepreşedinţi aleşi sunt: Andrei Călin Ioan, Bărbuceanu Mihail Dorin, Gardin Florin, Chiroiu Vasile, Postelnicescu Marius, Jinga Valerian, Nicolescu Theodor Cătălin, Polexe Constantin, Mitrofan Cristian. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Primarul Remus Sasu: Peste 25 de milioane de lei pentru Ocnele Mari!
Primarul Remus Sasu: Peste 25 de milioane de lei pentru Ocnele Mari!

Astăzi am semnat contractul de finanțare cu Ministerul mediului, apelor și pădurilor, în valoare de peste 5 milioane de euro.…

APAVIL SA  scoate la concurs un post de instalator  în cadrul Sectorului Bălcești
APAVIL SA  scoate la concurs un post de instalator  în cadrul Sectorului Bălcești

Concursul constă în susținerea probei practice și interviului de verificare a aptitudinilor și cunoștințelor profesionale în meseria de instalator și…

Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimănești: Vernisajul expoziției „Chipuri” – In memoriam Dr. Octavian…
Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimănești: Vernisajul expoziției „Chipuri” – In memoriam Dr. Octavian…

Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimănești găzduiește vineri, 20 iunie 2025, de la ora 18:00, vernisajul expoziției „Chipuri”, dedicată centenarului…

ZILELE ORAȘULUI MIOVENI – 540 de ani de istorie!
ZILELE ORAȘULUI MIOVENI – 540 de ani de istorie!

Anul acesta, Mioveniul împlinește 540 de ani de la prima atestare documentară. Este un moment important pentru toți locuitorii, un…

APAVIL SA angajează consilier juridic în cadrul Serviciului Resurse Umane Salarizare și arhivă,  Compartimentul Juridic
APAVIL SA angajează consilier juridic în cadrul Serviciului Resurse Umane Salarizare și arhivă,  Compartimentul Juridic

 APAVIL SA scoate la concurs un post de consilier juridic pe perioadă determinată, până la data 01.06.2026, în cadrul Serviciului Resurse…