Menu

Presa ca jeg. ”Bag p... în Râmnicu Vâlcea!”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ramnicu_valcea_1.jpg

 

 

 

 

 

În urmă cu două zile, a apărut în Time News Roman un articol atât de împuțit despre Râmnicu Vâlcea, încât m-am frecat la ochi să văd dacă nu cumva dorm și am coșmaruri.

Iată textul jegos:

”Bag p... în Râmnicu Vâlcea!” Pe 20 mai se împlinesc 636 ani de când aceste cuvinte au apărut într-o scrisoare a îndrăgitului voievod Mircea cel Bătrân către unul dintre prietenii săi, boierul Relu, care îl întrebase cum i se pare la Râmnicu Vâlcea.

„Vorbim despre o dublă premieră: atestarea documentară a oraşului nostru şi, în acelaşi timp, prima înjurătură cu p... scrisă în limba română. Până atunci, nobilimea din ţările române înjura în slavona bisericească: du-te-n obedniţa mea, blagoslovi-ţi-aş molitfelnicul mă-tii, din astea cu multe consoane, de nu le mai poate pronunţa nimeni în zilele noastre”, explică istoricul vâlcean Nichifor Ciuruc.

Primăria din Râmnicu Vâlcea a anunţat că va marca prima atestare a oraşului printr-o serie de manifestări cultural-artistice, deşi există voci care au susţinut că un gest simbolic de mare impact ar fi fost să-şi bage p... în ele de zile ale oraşului, măcar anul ăsta”.

Inutil să spun că este batjocorit simbolul sacru al unui oraș, că sunt astfel scuipați între ochi toți cetățenii care iubesc Râmnicu Vâlcea.

Desigur, nimeni nu are ce face, cu nebunii nu te pui, așadar nu poate exista vreo reacție oficială, dar am vrut totuși să știți ce se mai întâmplă prin presa jegoasă a minunatei țări pe cale de dispariție.

G.S.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN