Menu

Milionarul Vicențiu Mocanu la AUR Vâlcea ? Despre ce ”antisistem” vorbim?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_mocanu_viceniu.jpg

 

 

 

 

 

 

Încep prin a spune că nu prea mă pricep la AUR, partidul lui George Simion. Știu doar generalități de felul următor:

AUR se prezintă ca un partid conservator, care ”se declară fățiș împotriva oricărei forme de marxism contemporan” și își axează principiile pe o ”viziune spiritualistă”, bazată ”pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea”.

Nimic despre metodologie, respectiv cum va proceda partidul pentru a așeza o construcție națională pe cei patru piloni amintiți.

Deocamdată (iartată - mi fie exprimarea, fiindcă nu e din răutate) ceea ce văd este despre vorbe mari, despre scandal și zeflemea.

Așa stând lucrurile, anunț că am primit un mail de la AUR Vâlcea:

” Bună ziua,

Alianța pentru Unirea Românilor Filiala Județeană Vâlcea are deosebita plăcere de a vă invita la Regionala Vâlcea - Prezentarea listei de candidaţi

a Alianţei pentru Unirea Românilor în vederea alegerilor din 2024 pentru Parlamentul European.

Evenimentul se va desfășura joi, 30 noiembrie 2023, ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea.

Vă așteptăm!

Coordonator Regional,

Vicențiu Mocanu

Coordonator Județean,

Antonio-Gabi Popescu”

Deocamdată, nu am de gând să merg la reuniunile AUR, de teamă că voi auzi doar generalități, lozinci, că voi pierde vremea.

Ce fel de lozinci ? Iată, de pildă, în ”materalul” care însoțește invitația stă scris că românii trebuie să fie demni, că vocea lor trebuie să se audă în lume, că avem nevoie de patrioți.

Bla, bla, bla.

Întrebarea la care nu am răspuns este dacă venind, cel puțin la Vâlcea, cu un lider precum Vicențiu Mocanu, multimilionar, AUR are credibilitate.

Credeam că AUR este partidul anti-sistem, al celor mulți dați deoparte de la resurse, al celor pe care clasa politică tradițională și instituțiile statului i-au nedreptățit.

Vicențiu Mocanu nu pare deloc un român dat deoparte de stat, de istoria ultimilor zeci de ani. Am citit picanteria că i-a făcut cadou nevestei (artistă, cântăreață) după nuntă, un bloc de două milioane de euro. 

Liderul regional (care se ocupă și de Vâlcea, care va candida, din cât aud, pentru postul de primar al Râmnicului) face cadouri de milioane de euro nevestei, iat nevasta se bucură dar zice că mai are vreo câteva blocuri din astea ?

Toată stima, dar cred că aici nu e vorba despre AUR, ori nu asta credeam eu că este AUR.

Poate credeam greșit și mă voi corecta.

Deocamdată, totul pare bizar, ba chiar o mare șmecherie populistă prin care unii foarte din sistem se fac că luptă cu sistemul.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN