Menu

Incendiu la o pensiune în care erau 52 de persoane. 16 copii și un adult au ajuns la spital

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Pompieri-masini-noaptea.jpg

 

 

 

 

 

 

Azi noapte, în jurul orei 3, pompierii vâlceni au fost solicitați să intervină pebtru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune din orașul Brezoi, satul Păscoaia.

La sosirea echipajelor s-a constatat că incendiul se manifesta în camera centralei termice, cu degajări mari de fum, care se difuzase în spațiile interioare.

În pensiunea cu două etaje și mansardă erau 52 de persoane (era organizată o tabără, acolo: 41 copii, 10 însoțitori și administratorul pensiunii).

Pompierii au salvat 20 de persoane, care se aflau pe balcoanele de pe fațada principală a clădirii și cărora le fusese imposibil să se autoevacueze, din cauza fumului foarte dens acumulat pe casa scării.

14 copii și un adult însoțitor au fost transportați la spitalul din Brezoi, iar alți 2 copii, la UPU Vâlcea.

Majoritatea acestora aveau afecțiuni generate de atacul de panică, dar 5 dintre copii au avut nevoie de inhalări de oxigen, în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

Au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafață de 30 mp și au fost degradate centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, cea de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei și pereții interiori ai clădirii.

Cauza probabilă, efectul termic al curentului electric.

Pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale SAJ.

Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de la anunțarea acestuia.

În cauză, polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă și vătămare din culpă.

 

 

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN