Menu

Îl rog pe Mircia Gutău să nu cedeze, este o luptă pentru dreptate și libertate

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gutau_batranii_1.jpg

 

 

 

 

 

Avocata Ingrid Mocanu ar putea primi despăgubiri pentru perioada petrecută pe nedrept în arest preventiv. Doamna Mocanu devine astfel un candidat la statutul de erou al luptei cu hidra Binom.

Judecatoarea Raluca Focsa de la Tribunalul București a obligat statul român să-i plătească avocatei Ingrid Mocanu daune morale de 500.000 de lei pentru cele patru luni de arest preventiv în care a fost nevoită să stea în cauza ANRP 2, finalizată cu achitare definitivă pentru aproape toți inculpații.

Cazul doamnei Ingrid Mocanu poate deveni un precedent interesant pentru un alt caz, cel al lui Mircia Gutău. Acesta anunța cu ceva timp în urmă că a cerut despăgubiri procurorului și fostei președinte a ÎCCJ Livia Stanciu în sumă totală de 11 milioane de euro pentru perioada de doi ani și jumătate în care a stat pe nedrept arestat. Se știe că după ce a câștigat la CEDO, Mircia Gutău a dorit rejudecarea cazului și a fost achitat de ICCJ.

În ultima vreme de se vorbește despre faptul că Gutău ar dori să renunțe la pretențiile sale îndreptățite, dar cazul avocatei Ingrid Mocanu îi poate menține hotărârea inițială.

Îl rog pe Mircia Gutău să nu cedeze, este o luptă pentru dreptate și libertate.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN