Menu

Proiectul Romeo Impex. Rm. Vâlcea, prizonierul unor marionete . Inregistrări care spun totul

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_parodie.jpg

 

 

 

 

 

La cea mai recentă ședință a Consiliului Local Rm. Vâlcea, gruparea de dreapta a respins, cu 9 voturi contra și 3 abțineri, un minunat proiect imobiliar al dezvoltatorului Romeo Impex. S-a întâmplat la fel ca în situația tuturor proiectelor imobiliare prezentate până acum spre aprobare acestor oameni care se autointitulează ”Alianța pentru Râmnic”.

Este vorba, de data aceasta, despre un bloc ultramodern, de locuințe, birouri și spații comerciale menit să mobileze terenul acum în paragină aflat vizavi de clădirea Consiliului Județean Vâlcea.

Câteva observații preliminare:

Unii dintre consilierii ziși de dreapta au ocupații incerte, nu au făcut mai nimic în viață. Nu se pricep la dezvoltare urbană, la managementul teritoriului și nici nu vor să îi asculte pe specialiști. Întrebați fiind de ce decid ceea ce decid spun că este vot politic. Umblă vorba că acest vot politic este impus de liderul politic care este nemulțumit că nu se află în jocul de interese. Primarul Mircia Gutău a spus, în mai multe declarații, că deciziile se iau ”la stână”. Ce vrea să însemne acest lucru vă las să deduceți singuri.

Arhitectul șef al municipiului, dl Petre Mihăilă, elogiază proiectul și ne declară că cei care îl resping ignoră legea. Este vorba despre Articolul 47, din legea 350/2001, care la punctul 3 spune:

- Elaborarea planului urbanistic zonal este obligatorie pentru:

a) zonele centrale ale localităţilor.

Așadar, invocarea lipsei planului urbanistic general este o manevră.

Nu vreau să insist cu toată problematica pe care o ridică această situație în care o mână de cetățeni bizari, mânați de interese personale, refuză dezvoltarea centrului municipiului Rm. Vâlcea. Am scris acest articol pentru a vă arăta ceva foarte interesant, anume situațiile cheie ale ședinței de CL în care a fost respins proiectul.

Să începem cu momentul în care tânărul om de afaceri Răzvan Iliescu dorește să ia cuvântul în plenul ședinței pentru a-i convinge pe consilieri de valoarea urbanistică a proiectului său.

Președintele de ședință Grigore Crăciunescu nu îi permite tânărului să vină în fața consilierilor. Iată reacția lui Crăciunescu:

Întrebare pentru Grigore Crăciunescu:

De ce ai umilit un tânăr om de afaceri, dom Crăciunescu, din moment ce voi vă bateți cu pumnul în piept că sprijiniți tinerii ?

Răzvan Iliescu nu s-a intimidat și, fiind un om aducat, a trecut peste situația absurdă și a vorbit. Vă rog să urmăriți acuratețea discursului și puterea argumentelor prezentate de tânărul dezvoltator:

Urmează un moment de un penibil absolut. Ia cuvântul liderul liberal Virgil Pîrvulescu și i se adresează tânărului. I se adresează golănește, la pertu, îl acuză mitocănește că și-a învățat bine discursul, adică nu e din mintea sa. Îi spune că a rămas în Râmnic doar fiindcă au părinții bani, îl acuză ca un procuror stalinist. Urmăriți incredibila atitudine a celui ce se bate cu pumnul în piept că este apărătorul tinerilor și al investitorilor:

Pentru a nu rămâne mai prejos decât tartorul, ucenicul Gheorghiu de la USR citește și el un așa-zis punct de vedere. Ciudat până la nebunie. De ce a venit cu un răspuns scris la o prezentare din partea dezvoltatorului care tocmai fusese rostită ? Iată rahiticul discurs al acestui Gheorghiu care nu se ridică nici la genunchiul tânărului om de afaceri pe care vrea să îl contreze:

În fața acestor puncte de vedere cinice și politicianiste rostite de oameni care lasă impresia că se iubesc doar pe ei, nu și Râmnicul, ia cuvântul arhitectul șef:

Credeți că i-a impresionat cu ceva argumentele specialistului pe acești consilieri politruci veniți cu lecția învățată ? Nici vorbă.

Primarul Mircia Gutău nu are ce face, este blocat de indivizii ”Alianței”:

Iar acum, trageți dumneavoastră concluziile.

Ar fi frumos să avem o clădire la nivelul secolului XXI în locul terenului viran ? Ar fi fost bine să avem locuințe de înaltă calitate, spații de birouri și comerciale în zona de lux a Râmnicului ? Este normal să rămână acolo un maidan ?

În acest moment, Râmnicul este prizonierul unor marionete numite ”Alianța pentru Râmnic”. Pe lângă faptul că sunt, majoritatea, slab pregătiți, consilierii Gică Contra manifestă atitudini puerile, lipsite de caracter.

Acest proiect trebuie realizat. Cei care se opun ar face bine să se elibereze de comanda politică fiindcă se compromit și își distrug viitorul.

Abandonați interesele politicianiste, lăsați-i pe lideri să se facă de râs și votați pentru cetățeni !

Domnilor consilieri, abandonați lupta rușinoasă dusă impotriva capitalului românesc, a dezvoltatorilor locali, a locuitorilor Râmnicului.

Eliberați-vă de stăpânii politici, recâștigați-vă demnitatea !

Încă mai cred că nu doriți să blocați orașul doar ca să vă aprecieze șefii care au propriile politici și jocuri de interese.

Încă mai cred.

Gheorghe Smeoreanu

embed video plugin powered by Union Development

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN