Menu

Oficial despre CAMPANIA DE VACCINARE ÎN VÂLCEA

f_350_200_16777215_00_images_banner1_coronavirus_vaccin.jpg

 

 

 

 

 

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUȚIA PREFECTULUI - JUDEȚUL VÂLCEA

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 12.251 de persoane (atât din etapa I - personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 20.572.

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 12.251

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 8.321

Astăzi, până la ora 17.30, au fost vaccinate 533 de persoane – 292 persoane cu doza nr. 1 și 241 persoane cu doza nr. 2.

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:

Centrul de vaccinare din Bălcești (sala de sport): 72 doze Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm. Vâlcea: 77 doze Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm. Vâlcea: 53 doze Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „Brătianu” Drăgășani (sala de sport): 41 doze Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 56 doze Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu (sala de sport): 42 doze Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 45 doze Centrul de vaccinare din Călimănești (campus școlar din cadrul Liceului Tehnologic Călimănești): 43   doze Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 5 Rm. Vâlcea (sala de sport) : 44 doze Centrul Medical Județean: 60 doze

Vă reamintim că în județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt momentan operaționale nouă centre de vaccinare: trei centre în municipiul Rm. Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, (în cadrul căminului cultural din satul Ruda – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).

De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – RoVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK