Menu

Cetățenii Râmnicului sunt din nou călcați pe gât de Pîrvulescu și Gheorghiu

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_gheorghiu_111.jpg

 

 

 

 

 

Pe Pîrvulescu și Gheorghiu îi interesează să găsească noi și noi modalități de sabotare a Consiliului Local, pentru a bloca astfel Primăria Rm. Vâlcea.

Opinia mea este că acești doi sabotori politici ai Râmnicului folosesc litera legii în mod abuziv, provocând astfel noi procese în contencios. Există, cred, următoarele posibile explicații:

Acești oameni sunt dominați de frustrare fiindcă au pierdut alegerile pentru funcția de primar. Urmăresc să îl provoace pe primarul Mircia Gutău. Acționează la ordinul sponsorilor. Acționează în baza unor comenzi venite de la centru.

Cel mai recent exemplu, cel de vineri, este în legătură cu alegerea președintelui de ședință în persoana aceluiași Grigore Crăciunescu. Condul administrativ, mizând pe buna credință, spune că președintele este ales pe o perioadă de trei luni. Vechea variantă prevedea că deși are la dispoziție două mandate, acest președinte nu poate fi ales două mandate consecutive, dar se deduce din spiritul legii că nu poate fi ales deoarece nu ar mai fi existat precizarea cu limitarea mandatului la 3 luni.

În fine, nu fac eu aici dezbateri juridice, remarc că se realizează ceea ce spuneam mai devreme și anume folosirea chihițelor din lege pentru blocarea Primăriei.

Ce e de făcut ?

Una dintre variante este să așteptăm să se dizolve coaliția de guvernare. La centru, PNL nu are dușman mai mare decât USR – PLUS, asta o garantez cu cele mai credibile surse.

Altă soluție, mult mai sigură, deși nu infailibilă, este referendumul pentru dizolvarea Consiliului Local.

Am spus imediat după alegerile locale că aici se va ajunge, iar evenimentele îmi dau dreptate.

Imaginați-vă că Justiția va anula alegerea pentru al doilea mandat consecutiv de președinte de ședință al lui Grig Crăciunescu. În acel moment, toate ședințele devin nule, iar un val de noi procese se poate abate asupra Primăriei.

Nu cred că cetățenii Râmnicului mai pot tolera să fie călcați pe gât la infinit de Pîrvulescu și Gheorghiu.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN