Menu

Regizorul Vlad Popescu oferă publicului vâlcean PREMIERA comediei „Take, Ianke și Cadîr”

f_350_200_16777215_00_images_banner6_Banner-Take-Ianke-si-Cadir-vlad-popescu.jpg

 

 

 

 

 

 

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea oferă publicului o nouă premieră și anume comedia „Take, Ianke și Cadîr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vlad Popescu, scenografia fiind semnată de Mihaela Popescu.

Sunt respectate toate restricțiile impuse de pandemia SARS-COV-2, accesul publicului în sala de spectacol fiind restrâns la 30% din capacitate.

Vor avea loc două reprezentații după cum urmează: sâmbătă, 30 ianuarie 2021, va fi avanpremiera spectacolului, iar duminică, 31 ianuarie 2021 va fi premiera, în ambele zile începând cu ora 18:00, la Cinema „Geo Saizescu”.

Argumentul lui Vlad Popescu evidențiază viziunea sa regizorală cu privire la această comedie:

„Lucrurile sunt simple și de când lumea în această piesă, însă nu mai puțin profunde și uneori chiar foarte profunde și pline de adevăr. De aceea are succes și în zilele noastre. Din păcate...

Spun din păcate fiindcă noi oamenii nu am înțeles nici până acum că iubirea, atunci când nu e o toană, e mai presus de orice.

Nu am înțeles că tot ce ne desparte în general este o altă formă de a spune același lucru, atâta timp cât este autentic și trăit interior. Fie că e vorba de „diferențe” culturale sau religioase, sau poate mai ales?!

Cum spune Cadîr vorbind de aparență și esență: „Asta coaja de la nucă este, bună este, dar nu nuca este bre! așa că nu păcat la nuca fără coajă, păcat la coaja fără nucă!”

Așadar, „Take, Ianke și Cadîr” este o comedie despre cum diferențele culturale și religioase ne pot distanța, degrada și distruge relațiile și cum iubirea absolută le poate șterge și unii întru ceva mai bun, mai aproape de Dumnezeu.

Cred că e foarte propice să vorbim tocmai astăzi despre lucrurile acestea, chiar dacă ele sunt, așa cum precizam mai sus, de când lumea, pentru că ele ne redau speranța că vom înțelege, mai devreme sau mai târziu lecția profundă a iubirii.”

Din distribuția (după personaje) fac parte actorii:

Take – Dan Constantin

Ianke – Gabriel Popescu

Cadîr – Camelia Constantin

Ilie – Alin Păiuș

Ionel – Emanuel Bighe

Ana – Rada Constantinov

Safta – Georgiana Marin

Preț bilet 20 lei, rezervări la numărul de telefon 0741.287.911

Vă așteptăm cu drag la teatru!

Dana Stan-Secretar literar

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK