Menu

Mircia Gutău, singurul om politic din ţară susţinut de trei partide

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gutau_femeie.jpg

 

 

 

 

 

 

Trebuie să recunosc că aşa ceva nu am mai văzut şi nici nu credeam că voi vedea vreodată.

Mircia Gutău, primarul Râmnicului, a fost sprijinit de PSD în Campania electoral pentru alegerile locale, este conducătorul de facto al PER Vâlcea şi, surpriză, va avea oameni de la PER pe lista PMP.

Prima observaţie ar fi că voturile cetăţenilor din Râmnic pentru Mircia Gutău nu vor rămâne nefolosite la alegerile parlamentare. PER nu are liste, fiindcă nu ar face pragul electoral, în schimb PMP e de aşteptat să treacă peste acest prag.

A doua observaţie se referă la relaţia lui Mircia Gutău cu preşedintele PSD Constantin Rădulescu, cel cu care formase celebra Alianţa Binelui. Desigur, Gutău nu putea trece la PSD fără a-şi politiza peste măsură activitatea. Nu ar fost util pentru primar şi decizia era luată de mult. PSD are însă pe liste un prieten al lui Gutău, pe cel mai activ parlamentar, Eugen Neaţă, plasat însă pe locul 3 în mod artificial, fiindcă merita mai mult. În acelaşi timp, e de aşteptat ca în CJ să fie doi vicepreședinți de la PSD, unul dintre numele vehiculate fiind dna Andra Bică, ceea ce înseamnă că PER rămâne pe dinafară.

După cum se vede, mi-a fost greu și mie să descriu meandrele acestei chestiuni.

Ce se întâmplă este însă interesant, Mircia Gutău va putea miza, de acum, și pe sprijinul PMP, mai ales dacă va intra în Parlament candidatul său (Dna Preda?). Acest sprijin este necesar maia les în condițiile în care PNL și Pîrvulescu vor război de gherilă și blocarea administrației Râmnicului.

Situația e fluidă, singura observație clară fiindcă aceea că Mircia Gutău a dat încă o lovitură, jucând intelligent și arătând că este, cum se spune, un animal politic.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK