Menu

Despre deputații Eugen Neață și Daniela Oteșanu în contextul teoriei conspirației

f_350_200_16777215_00_images_neata_eugen_balea_a.jpg

 

 

 

 

 

Când mă bântuie idei conspiraționiste, mă bucur dacă îmi sunt infirmate.

Oserv că din rândul parlamentarilor PSD sunt pe cale să dispară o serie de nume. Întâmplător sau nu, este vorba despre parlementari care au avut puncte de vedere naționaliste, pe de o parte, iar pe de altă parte s-au exprimat împotriva abuzurilor din justiție. Toți cei la care mă refer au reacționat la arestarea lui Liviu Dragnea.

Dacă am dreptate, atunci pot merge mai departe să spun că se află în pregătire un Parlament corporatist, gata să răspundă la comenzi și să fabrice legi în favoarea multinaționalelor. Poate nu am dreptate.

Karl Popper nu este doar autorul ”Societății deschise”, ci și filosoful care a vorbit despre necesitatea ”falsificării” unei teorii. E drept că se referea la teoriile științifice, nu la cele politice, dar ideea funcționează și aici. Îmi voi vedea ideea acceptată sau infirmată duminică, după ce vom avea lista candidaților PSD Vâlcea.

Să mă explic.

În Vâlcea, avem doi parlamentari PSD care au mișcat în front. Eugen Neață a făcut un proiect de lege prin care cei care refuză certificatul ORNISS trebuie să aducă explicații. A lovit astfel în cuibul celor care decideau cine să fie și cine să nu fie demnitar de rang înalt doar pe baza unui certificat. Iar din cuib făcea parte falsificatorul diplomei de BAC, șantajabilul Baranga.

Îmi aduc aminte că un fost senator PNL de Vâlcea, Dan Nițu, a semnat un proiect de lege inițiat de Roșca Stănescu prin care i se interzicea SRI să mai aibă firme sub acoperire. Întâmplător sau nu, Nițu a demisionat din fucție peste noapte, fără explicații, la mijloc de mandat.

Revenind la Eugen Neață, parcă îl văd urcat pe vârful Munților Făgăraș, la Bâlea, în urmă cu doi ani și fluturând Tricolorul. Protesta împotriva unui ONG austriac ce primise de la Cioloș un fel de permisiune de a privatiza Făgărașii.

Va mai fi Neață pe un loc eligibil, în condițiile în care are o activitate parlamentară bogată ? Dacă va fi, teoria cospirației pică și o voi veșteji cu mâna mea, mâine. Dacă nu, rămâne un semn de întrebare.

Oarecum mai puțin pregnant, același raționament l-aș face și despre deputatul Daniela Oteșanu. Pe vremea Ordonanței 13, apăra partidul și îl apăra pe Liviu Dragnea. A continuat să își exprime vehement punctele de vedere pesediste pe Facebook. Prea vehement ? Vom vedea tot mâine.

Spuneam la începutul acestor 500 de cuvinte că atunci când mă bântuie idei conspiraționiste, mă bucur dacă îmi sunt infirmate.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK