Menu

Constantin Rădulescu și rușinea

f_350_200_16777215_00_images_banner1_radulescu_costi_2020.jpg

 

 

 

 

 

 

Principala calitate a lui Constantin Rădulescu este ruşinea, pur şi simplu acestui om îi este ruşine de ce ar putea spune ceilalţi oameni dacă nu ar fi un preşedinte de consiliu judeţean bun.

Sunt sigur că a fost genul acela de copil care se gândeşte să nu îşi facă familia de ruşine, este atent la ce ar putea spune vecinii dacă nu e harnic, cuminte şi de bun simţ.

În comparaţie cu cei pe care îi doare în cot de opinia altora despre ei, atitudine la modă în zilele noastre, când se spune că eşti cu atât mai puternic cu cât eşti mai nesimţit, Constantin Rădulescu este exact opusul.

El e puternic fiindcă are ruşine.

Pentru că în lumea politică liderii se caracterizează prin tupeu, Constantin Rădulescu face uneori pe tupeistul pentru a se descurca, dar de sub platoşă i se văd cei şapte ani de acasă care ies precum cămaşa din pantaloni. Personalitatea acestui om se înfăşoară şi se desfăşoară sub semnul educaţiei primite de la părinţi.

Aşa se explică de ce Rădulescu este printre puţinii preşedinţi de judeţ care îmbracă aproape zilnic geaca aceea cu linii fosforescente şi merge alături de ingineri şi muncitori să construiască împreună drumuri şi poduri. Pentru şmecheri, poate părea fraier şi îl vor dus de la conducerea judeţului fiindcă le strică jocul, obişnuindu-i pe cetăţeni cu imaginea politicianului muncitor şi respectuos.

Constantin Rădulescu îl pomeneşte pe Dumnezeu în cursul unei discuţii cam tot de atâtea ori de cât îi pomenesc adversarii săi pe Iohannis, Ludovic Orban şi guvernul liberal. Să fiţi atenţi la discursuri, el încheie cu ce o vrea Dumnezeu, ei sfârşesc cu ce vrea guvernul.

De aici a apărut cea mai frumoasă lozincă de campanie, ”Bine faci, bine găsești”, slogan care ar trebui furat de la Constantin Rădulescu și inscripționat pe Palatul Cotroceni și Palatul Victoria.

Acesta fiind omul, îl văd mergând în campania electorală precum țăranul la câmp sau muncitorul la uzină, cu mintea la muncă, nu la scandal.

În mod cert, îi merge mintea brici lui Constantin Rădulescu, dar tot precum țăranul român, când are de făcut socoteli se retrage, nu vrea să facă planuri cu publicul la fereastră. În acest stil fără gălăgie a reușit să facă cele mai mari investiții din istoria contemporană a Vâlcii.

Când te gândești că acest om are doar 44 de ani, că nu i se potrivește titlul de baron local, că s-a înțeles perfect cu primarul capitalei de județ cu care a semnat Alianța Binelui, că nu iubește scandalul și singurele tresăriri de orgoliu le are când semnează pentru banii necesari spitalelor și căminelor de copii și vârstnici, îți vine să zici că astfel de politicieni nici nu ar trebui trecuți pe buletinele de vot fiindcă e de la sine înțeles că li se prelungește mandatul.

Alianța Binelui ! Spuneți-mi dacă ați mai auzit pe pământ această minunată denumire politică, eu nu cred.

Fiindcă niciun om nu e perfect, i-aș găsi un cusur și lui Constantin Rădulescu, anume să aibă mai multă încredere în sine.

Dar cine poate găsi echilibrul dintre încrederea în el și trufia cea distrugătoare de suflete ?

Nimeni.

Om rușinos față de oameni și cu teamă față de Dumnezeu, pașnic și harnic, tânărul Constantin Rădulescu este un politician plăcut sufletului meu.

Gheorghe Smeoreanu

Comandat de: Partidul Social Democrat Vâlcea
Realizat de SC Smeoreanu Press SRL
CMF: 21200019

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK