Menu

Pe viitor, niciun alt Pîrvulescu nu trebuie să mai poată minţi populaţia Râmnicului

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_parc_1.jpg

 

 

 

 

 

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al Râmnicului, Virgil Pîrvulescu, bate câmpii promiţând realizări pe care structura demografică a capitalei de judeţ nu le poate susţine.

Pîrvulescu deschide, teoretic, parcuri industriale, aduce investitori de valoare mondială şi creşte salariul angajaţilor din condei, fără să arate şi pe ce se bazează când promite aceste realizări.

Cum îşi permite acest candidat să delireze pe aceste subiecte importante ? Îşi permite, deoarece publicul nu are la îndemână date statistice elementare. Când spun că acestea nu sunt la îndemână, nu afirm că nu pot fi găsite, doar că pe piaţa informaţiei lipsesc studiile simple şi uşor de înţeles cu privire la raportul dintre populaţie şi dezvoltare. Pîrvulescu foloseşte la maxim această lacună.

Să nu se supere nimeni, dar Direcţia Judeţeană de Statistică Vâlcea rămâne în turnul de fildeş şi nu îşi propune să informeze populaţia cu privire la starea demografică a judeţului, cu tot ceea ce presupune această informare, anume cohorte, calificări, şcolarizare, migraţii, prognoze etc. pe înţelesul publicului. Neinformată, opinia publică poate fi manipulată la greu de un candidat de genul Pîrvulescu.

(Vorbesc ca jurnalist, dar şi în calitate de absolvent al prestigiosului Centre Demographique ONU ca şef de promoţie şi spun asta ca să nu avem acuzaţii de genul amatorismului).

Din păcate, meseria de ziarist pe care o practic nu îmi permite să colectez şi să interpretez datele demografice ale Râmnicului pentru un studiu amplu, mai ales acum, în campania electorală. Ceea ce pot spune însă este că parcurile industriale despre care aberează Pîrvulescu sunt doar utopii.

Râmnicu Vâlcea nu are forţa de muncă calificată necesară pentru a deveni ceea ce nu este. Nu poate susţine industrii complexe, nici o mare universitate, nici un aeroport, toate acestea fiind specifice altor configuraţii demo – economice.

Ceea ce nu înseamnă că oraşul nu poate progresa şi nu poate oferi un nivel de trai de calitate, pe principiul economiei fericirii.

Virgil Pîrvulescu a prins opinia publică din Rm. Vâlcea total nepregătită şi a parazitat-o cu utopii. Este şi vina autorităţilor locale şi a presei că nu a preîntâmpinat prin studii şi articole această situaţie de impostură.

După alegeri, pentru ca niciodată să nu se mai poată întâmpla ceea ce se întâmplă acum, pentru ca niciun alt Pîrvulescu să nu îşi mai bată joc de cetăţeni folosind lipsa lor de informare, Vâlcea va avea nevoie de studii privind raportul populaţie – dezvoltare la îndemâna tuturor.

Nu mai e mult şi vom preveni apariţia aventurierilor şi demagogilor.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK