Menu

Alina Lupu a scris mai mult decât o carte bună, adică o carte ratată

f_350_200_16777215_00_images_banner1_lupu_alina_psd_1.jpg

 

 

 

 

 

O doamnă tânără, frumoasă şi pe care stilul comportamental mă va face să o văd ca acum întotdeauna, pe nume Alina Lupu, activist şi politician din Râmnicu Vâlcea, a scris o carte cu un titlul superb:„Mai mult decât crimă şi mai mult decât criminal”.

Cartea se doreşte a fi un jurnal de pandemie şi mă aşteptam să folosească cineva prilejul pentru a scrie în această ramă. A făcut-o Alina Lupu într-un fel care mă încântă până la numulţumire.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_lupu_alina_carte_1.jpg

Să mă explic.

Textul are o uşurinţă de a se aşterne pe hârtie extraordinară, e mătăsos, aproape că vrei să îl atingi cu mâna ca pe acele textile care te calmează.

Ideile sunt generoase, un umanism blând se ridică precum boarea din paginile volumului.

Chiar şi atitudinile polemice sunt bine temperate, ai zice că autoarea simte infinitul timp şi infinitul spaţiu în care gâlceava trebuie prinsă în montură auto – ironică.

Toate bune şi frumoase până în punctul în care rămâi neîmplinit încheind lectura, regreţi că din asemenea ingrediente nu iese elixirul literaturii şi filosofiei. Nu iese fiindcă Alina Lupu nu pune, dar nu pune mai deloc, trăind frumoasa iluzie că va înfrunta principiul lui Lucreţiu ”ex nihilo nihil”.

Aș fi putut să trec peste și să nu scriu această cronichetă dacă nu aș spera. Sper ca Alina Lupu să se ia în serios, să își schițeze un program de lectură și meditație pentru următoarea carte, de data asta una profesionist lucrată.

În final, vreau să explic titlul meu. Cartea Alinei Lupu nu e una proastă, ba dimpotrivă, însă este enervant de amatoristic abordată, adică amăgește superb pentru a dezamăgi crunt.
Neapărat, Alina Lupu trebuie să își pregătească, în câțiva ani, o carte nouă.

O aștept cu încredere.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK