Menu

Prefectura şi Spitalul dau cifre diferite ale internaţilor de Covid. De ce ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_costea_prefect_1.jpg

 

 

 

 

 

 

În cele două comunicate primite astăzi, de la Prefectura Vâlcea şi Spitalul Judeţean, aveam cifre diferite cu privire la pacienţii internaţi cu Covid - 19. Oare de ce ?

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUȚIA PREFECTULUI - JUDEȚUL VÂLCEA

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ PREFECTURĂ

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, până astăzi, 18 mai a.c., pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 27 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoana este internată în alt judet, iar alte două persoane au decedat.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internat un pacient confirmat cu noul coronavirus, a cărui stare de sănătate este stabilă, prezentând forme ușoare ale bolii. În ultimele 24 de ore au fost externate două persoane.

În izolare la domiciliu se află un număr de 448 persoane, iar în centrele de carantină din județ sunt 221 persoane.

Facem următoarea precizare pentru cetățeni: orice persoana care se întoarce pe teritoriul României dintr-o călătorie internațională va intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile. În situația în care la aceeași adresă locuiesc mai multe persoane împreună cu persoana întoarsă din străinătate, izolarea se aplică tuturor persoanelor, dacă nu există altă adresă la care să se poată autoizola aceasta.

Pentru persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

În perioada 15-17 mai a.c., polițiștii vâlcenii au continuat să acționeze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.

Astfel, în contextul trecerii la starea de alertă, structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au desfășurat 125 de misiuni specifice, obiectivul principal al acțiunilor din aceste zile fiind siguranța cetățenilor și informarea lor cu privire la noile reguli.

__________________

COMUNICAT DE PRESA SPITAL

__________________

In data de 18.05.2020, situatia pacientilor confirmati Covid19 si internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea ramane neschimbata fata de 17.05.2020 si se prezinta in felul urmator:

• La sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea se afla internati 3 pacienti confirmati Covid19, care prezinta forme usoare ale bolii.

Departament de Comunicare al
Spitalului Judetean de Urgenta Valcea

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK