Menu

Două persoane decedate, într-o comună din Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Lumanare.JPG

 

 

 

 

 

În urmă cu aproximativ o oră, un echipaj SAJ și două SMURD au fost solicitate să intervină în comuna vâlceană Crețeni, satul Streminoasa, unde, într-o locuință, fuseseră găsite două persoane în vârstă, soț (69 de ani) și soție (65 de ani), în stare de inconștiență.

Ipoteza luată în calcul, la acest moment, pentru starea în care au fost găsite victimele - intoxicarea cu monoxid de carbon.

Salvatorii au găsit ambele persoane în stop cardio-respirator, și au efectuat, pentru mai multe zeci de minute, manevre de resuscitare. Din nefericire, toate eforturile  acestora au fost în zadar, și au fost nevoiți să decare decesul celor doi soți.

 

În acest trist context, ISU Vâlcea explică și face recomandări: ”Monoxidul de carbon este un gaz incolor (nu are culoare) şi inodor (nu poate fi mirosit), ceea ce îl face greu de depistat, mai ales în timpul nopţii. Acesta se produce prin ardere și apare indiferent dacă sunt arse lemne, cărbune, peleți sau gaze naturale, în special dacă acestea funcționează defectuos.

Simptomele în cazul intoxicaţiei depind de concentraţia gazului acumulat, precum şi de durata expunerii şi se manifestă prin dureri de cap, ameţeli, greaţă.

Sfaturi practice pentru utilizarea în siguranță a instalațiilor de încălzire

- asiguraţi o ventilație corespunzătoare în încăperile unde funcționează sistemele de încălzire;
- verificaţi anual, la începutul sezonului rece, sistemele de evacuare a gazelor arse;
- curățaţi coșurile de fum și hornurile de cel puțin două ori pe an și doar cu persoane specializate. O dată este obligatoriu înaintea venirii sezonului rece;
- supravegheați aparatele neautomatizate care funcționează cu flacără deschisă și nu le folosiţi pentru încălzirea locuinței;
- este recomandată montarea unui detector de monoxid de carbon”.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK