Menu

Izvorul 7 "CRISTAL" și 15 "IMPERIAL" din Băile Olănești, biruie alergiile de orice fel

f_350_200_16777215_00_images_banner6_izvorul-7-baile-olanesti.jpg

 

 

 

 

 

 

Recunoscuta pe plan mondial, mai ales pentru tratarea bolilor gastro-duodenale, hepatice si renale, Baile Olanesti mai detin o arma infailibila: izvorul 7 "CRISTAL" si 15 "IMPERIAL" biruie alergiile de orice fel, scrie formula-as.ro.

Aceste izvoare au efecte deosebite in tratarea afectiunilor alergice, cauza fiind hidrogenul sulfurat, un factor terapeutic natural recunoscut si de Uniunea Europeana. In tratamentul alergiilor se folosesc doua metode: desensibilizarea specifica, care se face in unitatile spitalicesti cu medicamente si vaccinuri, si desensibilizarea nespecifica, de genul celei care se face la Olanesti.

Sunt tratate, cu succes, aproape toate tipurile de alergii: alimentare, medicamentoase, bacteriologice, cu manifestari digestive, cutanate (urticarii cronice, prurituri, dermite alergice de contact, eczeme profesionale etc.), respiratorii (rinosinuzite cronice alergice, rinite alergice, astm bronsic alergic etc.).

De asemenea, aici sunt tratate si numeroase afectiuni respiratorii fara componenta alergica: bronsite cronice astmatiforme, traheobronsite cronice, bronsiectazii, boli cauzate de noxele profesionale, stari dupa pneumopatii microbiene netuberculoase sau virotice etc. In tratamentul astmului bronsic, pe langa cura de apa si tratamentul injectabil, se fac si aerosoli cu apa de la izvorul "Cristal", in cadrul bazei de tratament.

Tratamentul afectiunilor alergice se face atat prin crenoterapie (cure de baut - si aici sunt recomandate mai multe izvoare, nu numai 7 si 15), cat si parenteral (injectii intramusculare, intravenoase sau subcutanate). Metodologia consta in administrarea unor doze progresive de ape minerale. Se fac 12-14 injectii pe cura. La ora actuala, izvorul 7 este folosit cel mai mult pentru injectii, datorita faptului ca dispune de o sursa de captare in conditii sterile, unde nu pot exista probleme de contaminare.

Verificarea compozitiei fizico-chimice a izvoarelor se face prin Institutul de Balneologie, la fiecare 3 ani, iar analiza bacteriologica prin Directia de Sanatate Publica din Ramnicu-Valcea, ori de cate ori este nevoie. Aceste verificari sunt necesare, pentru ca izvoarele, in timp, isi schimba concentratia componentelor chimice. De exemplu, inainte injectiile se faceau cu apa din izvorul 5, dar, datorita modificarii concentratiei de saruri minerale, nu mai poate fi folosit ca sursa pentru tratamentul parenteral: avand o concentratie mai crescuta, este dureros la injectare. Sunt preferate izvoarele 7 si 15, pentru ca au o concentratie izotona, adica similara cu cea a sangelui, si atunci injectarea nu este dureroasa si nici nu produce reactii locale deosebite.

Numarul ideal de injectii este de 12-14 pe cura, astfel incat sunt necesare cel putin 12 zile de tratament, însă este vorba de o terapie asociata. Se urmeaza in paralel si cura cu apa de baut, iar aceasta poate dura pana la 18 zile.

Deoarece apele minerale de la Olanesti isi pierd proprietatile dupa aproximativ o ora, prin eliberarea hidrogenului sulfurat, bolnavii trebuie sa ramana in statiune pe toata durata curei; nu-si pot lua acasa apa necesara tratamentului, deoarece aceasta nu mai are efect terapeutic.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN