Menu

Alertă ! Județul Mehedinți a fost blocat. Urmeză Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images_banner1_costea_prefect_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Este clar că prefecții liberali au primit ordin să blocheze bugetele județelor cu președinți ai PSD. La Mehedinți s-a întâmplat deja. Mai mult ca sigur, urmează Vâlcea. Iată ce scrie jurnaldemehedinți.ro:

La scurt timp după ce prefectul de Mehedinți a atacat în contencios administrativ hotărârea de împărțire a banilor către unitățile administrativ teritoriale din Mehedinți, președintele Consiliului Județean reacționează: „BUGETELE LOCALE ȘI INVESTIȚIILE PRIMĂRIILOR SUNT BLOCATE DE PNL!”

„Din interese pur politice și care sunt departe de argumentele prezentate de către reprezentantul Guvernului PNL în teritoriu sau de grija pentru cetățenii acestui județ și de proiectele care sunt în derulare, Hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat a fost atacată în instanța de contencios administrativ. Este prima dată în ultimii 30 de ani când o hotărâre prin care se alocă bani primăriilor din județ este atacată în instanță. Culmea, acest demers este prezentat ca o mare realizare a mandatului de prefect, când de fapt, blochează aprobarea bugetelor unităților administrativ teritoriale și implicit, investițiile aflate în derulare”, declară președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Declarațiile lui Aladin Georgescu:

„În primul rând, prin adoptarea acestei hotărâri, am respectat întocmai Legea Bugetului de Stat, Legea Finanțelor Publice și Codul Administrativ, iar acest lucru va fi confirmat de instanța care va judeca această cauză.
Avem solicitări din partea tuturor primăriilor.
S-au solicitat peste 148 milioane lei, iar repartizarea a fost de peste 18 milioane lei. Sigur că pe parcursul anului, prin rectificări bugetare, sumele vor fi suplimentate.
În al doilea rând, Hotărârea atacată a fost aprobată de consilierii județeni în conformitate cu toate prevederile legale, iar în momentul în care a fost prezentată, a avut raportul Direcției Economice, referatul de aprobare și avizul de legalitate al secretarului județului și al tuturor comisiilor de specialitate. Ceea ce face domnul prefect acum este de fapt, politica dusă de Guvernul PNL încă de la instalare care se aduce în teritoriu. Sunt acuzat că fac politică. Este normal să se întâmple acest lucru, dar de la instalarea în funcție, am dovedit că fac politica cetățeanului, iar primarii liberali pot confirma acest lucru.”

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK