Menu

Vine urgia peste Vâlcea. Prefectul liberal Costea vrea să blocheze Bugetul județului

f_350_200_16777215_00_images_banner1_costea_tiberiu.jpg

 

 

 

 

 

 

Pe la orele după – amiezei, am primit un comunicat de la Prefectura Vâlcea pe care nu l-am prea băgat în seamă. De obicei, astfel de communicate sunt apă de ploaie, chestii funcționărești. Când l-am deschis însă, după vreo oră, două, am văzut că e dezastru, că vine urgia peste Vâlcea, prefectul liberal Costea amenințând că blochează Bugetul județului.

CANCELARIE PREFECT

COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului –Județul Vâlcea solicită Consiliului Județean Vâlcea să reanalizeze două dintre proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi a ședinței din data de 18 februarie a.c., ce privesc alocarea unor sume de bani pentru primăriile din județ, în urma unor sesizări primite de la mai mulți primari care susțin că aceste fonduri au fost repartizate pe criterii exclusiv politice.

Este vorba de Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe anul 2020 și estimările pe anii 2021-2023, care nu respectă prevederile art.33 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, și de Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 27.316 mii lei, din fondul la dispoziția Consiliului Județean Vâlcea, constituit potrivit prevederilor art.6, alin.1, lit. c din Legea bugetului de stat pe anul 2020, nr. 5/2020, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ–teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din venituri proprii, inclusiv din impozitul pe venit și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2020, din care nu rezultă care au fost criteriile pe baza cărora au fost formulate propunerile de repartizare a acestor bani.

Instituția Prefectului solicită astfel ca aceste aspecte să fie clarificate de către reprezentanții Consiliului Județean Vâlcea înainte ca proiectele să fie supuse la vot, iar adoptarea lor să se realizeze cu respectarea prevederilor legale. În caz contrar, Prefectura Vâlcea va acționa potrivit legii și va ataca aceste acte administrative.

Râmnicu Vâlcea, 14 februarie 2020”

Expertul sufletului știe el mai bine decât cei 34 de consilieri cum trebuie alocate sumele de bani ? Acest Costea a fost pus acolo doar pentru a șicana activitatea Consiliului Județean în apropierea alegerilor locale ?

În fața acestei situații fără precedent în istoria recentă a Vâlcii, președintele CJ Constantin Rădulescu declară:

“Nu vreau sa intru in polemici cu INSTITUTIA prefectului insa ii asigur pe valceni ca la Consiliul Judetean se respecta legea! As putea interpreta gestul ca o presiune, dar nu o sa o fac si isi vor primi raspunsul! Adresa nu este cumva o imensa eroare?! Intreb institutia prefectului daca este sarcina de partid? Doar intreb!
Saptamana viitoare vom clarifica absolut toate aspectele si vom aproba bugetul astfel incat primariile si institutiile subordonate Consiliului Judetean sa nu se blocheze sau sa intre in faliment, urmare a unor gesturi inconstiente ale unor sfatuitori de pe langa INSTITUTIA prefectului!
Adresa este o premiera in materie de procedura si cooperare institutionala, dar si aceste aspecte vor fi incadrate si lamurite. Daca doreste INSTITUTIA prefectului, punem la dispozitie hotararile adoptate de CJ in 2015 si prima parte a anului 2016, asa ca sa faca o comparatie! In rest, ii asigur pe valceni si pe colegii primari ca respectam legea si nici nu ne intimidam, deoarece prin toate demersurile noastre facem proiecte bune pentru oameni.”

În cazul în care Tiberiu Costea, într-un moment de pierdere a controlului, blochează Bugetul, făcându-i, poate, pe plac şefului său Buican,primăriile şi toate instituţiile judeţului vor intra în colaps şi sute de oameni vor fi în stradă.

Lasă Vâlcea în pace, domnule Costea !

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK