Menu

Au motive să se teamă Rădulescu şi Gutău de alegerile locale ?

f_350_200_16777215_00_images_gutau-radulescu-targ-raureni.jpg

 

 

 

 

 

 

 Răspunsul este da, trebuie să se teamă, iar explicaţia este următoarea.

Cineva conduce viaţa politică din România spre zona aberaţiilor, încercând să îi obişnuiască pe români cu absurdul. Dacă intuiesc bine, scopul este ca după ce nebunia va cuprinde România, să nu ni se mai pară nimic ciudat când vor fi luate măsuri demente.

Pentru a ilustra cu un singur exemplu cele spuse, îl vedem pe Klaus Iohannis propunând un premier fără majoritate, pe care propriul partid arată că îl desemnează dar nu îl susţine. Românii aplaudă, semn că procesul de îmbolnăvire mintală avansează cu succes.

Acum, revenind la alegerile de la Vâlcea, remarcăm că formula cu Buican preşedinte la CJ şi Virgil Pîrvulescu, să zicem, la Primăria Râmnicului ar fi un coşmar al administraţiei locale, dar când ţara trăieşte un vis urât, cum să le ceri vâlcenilor să se trezească ?

Comunităţile locale sunt predispuse la psihoze, după cum ne arată istoria. Când ciuma ducea lumea la disperare, vina cădea pe evrei sau vrăjitoare. ”Inteligența colectivă nu e depășită decât de prostia colectivă”, ne încredințează psihologul J.-F. Dortier.

Cum să ţinem nebunia la graniţele judeţului, aceasta este problema pe care trebuie să şi-o pună echipele de campanie ale lui Rădulescu şi Gutău. Sunt şanse, întrucât experţii s-au ocupat de ceea ce se întâmplă la Bucureşti, lăsând la o parte, deocamdată, judeţele, mai ales pe cele mici şi mijlocii. Formulele gen Draknea, ciuma roşie sau muie PSD au funcţionat la nivel naţional şi nu pot fi localizate tale quale, adică aşa cum sunt.

Pidosnicii ziarişti care le inventează tot felul de păcate grele lui Rădulescu şi Gutău nu au capacitatea de a găsi formule care să funcţioneze neuro-lingvistic în mod eficient. Nici măcar nu au încercat.

Interesant este că din mintea lui Costi Rădulescu a ieşit o formulă excelentă şi anume Alianţa Binelui, pe care sunt sigur că o invidiază şi păpuşarii neuro-lingvistici.

Aşa stând lucrurile, nu le rămâne lui Rădulescu şi Gutău decât să folosească Alianţa Binelui drept slogan electoral, măcar secundar şi să pedaleze pe ideea de raţiune, înţelepciune, judecată corectă.

Gândind corect, niciun vâlcean nu poate ignora faptul că în ultimii patru ani, atât la nivelul judeţului, cât şi al Râmnicului au fost făcute investiţii care depăşesc orice altă epocă istorică.

Atenţie însă, oamenii nu prea înghit statisticile, preferă snoavele.

Dincolo de socotelile cu privre la cine are mai mulţi primari sau cum trebuie să se organizeze în campania alectorală, Constantin Rădulescu şi Mircia Gutău trebuie să arate că le preţuiesc vâlcenilor puterea de judecată.

Stând strâmb şi judecând drept, vâlcenii nu pot vota, la această oră, decât cu Rădulescu şi Gutău, orice altă opţiune fiind masochistă, iraţională, bizară.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK