Menu

DESPRE PROGRAMUL ELECTORAL AL DLUI VIRGIL PÎRVULESCU, CANDIDATUL PNL LA RM. VÂLCEA. 6. Ca iepurele din joben

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_la_mare.jpg

 

 

 

 

 

 

În acest penultim episod al analizei mesajului electoral al domnului Virgil Pîrvulescu către vâlceni voi analiza, foarte pe scurt, ideea care se doreşte a fi forţa acestui mesaj. Este vorba despre faptul că Primăria ar trebui să se ocupe de industria constructoare de maşini agricole. De ce nu de industria escavatoarelor, a bicicletelor, a paraşutelor etc. nu înţeleg. Singurul argument ar fi că în România agricultura merge bine şi are nevoie de maşini.

Domnul candidat nu răspunde la întrebări simple cum ar fi:
- De unde tradiție în domeniu ?
- De unde forță de muncă calificată ? O califici de acum înainte, cum sugereaza candidatul ? De ce ar veni un brand aici înainte de a califica muncitorii ? De ce i-am califica neștiind dacă vine brandul ?

Domnul Pîrvulescu nu face nici măcar o minimă analiză demografică, nu corelează nimic cu nimic, spune doar atât că trebuie să facem aici tractoare, combine și alte utilaje agricole, adică scoate iepurele din joben. Iată , fără alte comentarii, ce spune și cum spune domnul Pîrvulescu. Adaug doar, înainte de a-i da cuvântul, că alegațiile sale îi pot impresiona doar pe naivi. Urmăriți aici utopia electorală:

Industria constructoare de masini

piata globalizata unde industria constructoare de masini insumeaza tehnologie si necesita un personal calificat, iar traditia amplasarii geografice este specifica
• suprafata agricola a Romaniei se pozitioneaza pe pozitia a VI-a a UE, avand o suprafata agricola de 14,8 milioane ha si unde aproximativ 6,8 milioane ha nu sunt lucrate uzinele cu traditie in fabricarea tractoarelor si masinilor agricole din Romania au fost transformate in investitii imobiliare
Avand o discutie destul de avansata cu reprezentanta unui firme recunoscute la nivel european in domeniul fabricarii tractoarelor si masinilor agricole, firma mama este interesata de construirea unei fabrici de ansamblare a tractoarelor si masinilor agricole in Romania, unde in acest moment, valoarea utilajelor livrate catre tara noastra reprezinta aproximativ 14 % din volumul livrarilor totale catre partenerii europeni.
Nivelul pretului de livrare este influentat in mod direct de valoarea transportului si manipularii ce creste pretul de livrare cu aproximativ 7%, iar aceste aspecte reprezinta un impediment in satisfacerea clientilor!

Mai mult decat atat, o fabrica pe teritoriul Romaniei ar asigura servicii mai rapide de asigurare a pieselor de schimb si service/garantie si postgarantie, iar potentialul agricol al Romaniei, în momentul de fata, constituie un atu important in luarea acestei decizii!
De ce ar fi nevoie pentru a putea sa grabim amplasarea unei asemenea fabrici pe teriroiul orasului nostru?
• un teren de minimum 25 ha
• acces la circulatia feroviara
• amplasarea fabricii la o raza de maximum 50 km de autostrada
• orientarea invatamantului profesional catre formarea necesara satisfacerii nivelului cerut de catre fabricant si incheierea de parteneriate cu unitatile de invatamant

Toate aceste cerinte pot fi indeplinite astfel:
SC Oltchim SA este o societate in faliment, iar partea atractiva a fost achizitionata deja de catre SC Chimcomplex SA, ramanand in lichidare sectiile neinteresante, dar si terenul de aproximativ 21,4 ha care se va vinde prin licitatie!

Avand in vedere creantele pe care le are de incasat Primaria Rm Valcea de la falita Oltchim SA si cu un vot favorabil din partea Statului Roman, care este creditorul principal, terenul respectiv poate fi trecut in patrimoniul privat al orasului nostru si cu terenul agricol din zona se pot comasa minimum 25 ha teren!
In ceea ce priveste conditiile de amplasare, tinand cont de constructia viitoarei autostrazi si deja infrastructura SC Oltchim SA, acestea sunt indeplinite!

Pentru zona profesionala, legea invatamantului stabileste foarte clar care sunt atributiile si drepturile autoritatii publice locale, in speta Primaria Rm Valcea, ceea ce ma determina sa pot afirma ca si acest aspect poate fi indeplinit!

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK