Menu

DESPRE PROGRAMUL ELECTORAL AL DLUI VIRGIL PÎRVULESCU, CANDIDATUL PNL LA RM. VÂLCEA. 5 – Dezamăgire maximă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_virgil_portret_1.jpg

 

 

 

 

 

Două sunt căile de dezvoltare a Râmnicului, crede Virgil Pîrvulescu: construcția de maşini şi cercetarea ştiinţifică. De ce a ales candidatul aceste ramuri nu am habar, la fel de bine putea să ne propună să devenim constructori de paraşute, bărci cu motor sau corturi de campanie. Voi prelua întreg fragmentul privitor la dezvpltarea cercetării ştiinţifice, marcând cu roşu ideile care merită comentate.


”Ramnicu Valcea beneficiaza de existenta Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice. In toata aceasta perioada scursa de la revolutie, autoritatile publice locale nu au inteles care este rolul unui asemenea institut si cat de mult poate contribui la cresterea bugetului local!
Ca sa va formati o imagine a afirmatiei de mai sus, trebuie sa mentionez ca personalul care isi desfasoara activitatea in cadrul institutului are o pregatire profesionala superioara, iar nivelul salarial este unul superior, ceea ce genereaza un impozit pe venit retinut si virat bugetului de stat substanțial, din care aproximativ 65% se intoarce in bugetul Primariei Rm Valcea!
Un exemplu:
200 cercetatori cu un impozit pe venit retinut lunar de 2000 lei, cu o cota de 65% catre Primaria Rm Valcea, ar insemna 260 000 lei lunar si 3.120.000 lei anual!
Si, tinand cont ca peste 60% din impozitul pe profit si TVA achitate de catre Institut se intorc tot la bugetul Primariei Rm Valcea, suma totala cu care acesta contribuie se apropie de 5% din bugetul Primariei Rm Valcea.
Dar daca am reusi ca prin sustinerea Primariei Rm Valcea, Institutul sa-si poata mari capacitatea, sa aiba 400 de cercetatori, ce ar insemna pentru orasul nostru?
In primul rand, cercetatorii din cadrul Institutului ca si cetateni ai orasului Rm Valcea, prin nivelul lor de pregatire si intelegere, ar contribui direct la calitatea si renumele orasului, rezultatele muncii lor contribuind direct la bunastarea noastra!
Ce isi doresc reprezentantii Institutului pentru a putea face mai mult?
• In primul rând, RESPECT!
• In al doilea rand, autoritatea publica locala sa poata asigura un nivel de viata crescut pentru angajatii si implicit locuitorii orasului nostru, astfel incat cercetatorii sa fie atrasi de calitatea vietii locului unde ei urmeaza sa se stabileasca, dar și petrecerea timpului liber si un sistem educational ridicat, toate acestea indeplinindu-le conditiile de relocare!”

Aşadar, Virgil Pîrvulescu stabileşte că ” autoritatile publice locale nu au inteles care este rolul unui asemenea institut”, lăsând să se înțeleagă că domnia sa e primul care înțelege.
Ideea este ca în loc de 200 de cercetători, ICSI să angajeze 400 de cercetători. Cum ? Acordându-le respect. Aici, domnul Pîrvulescu m-a înduioșat, cum adică să acorzi mai mult respect, ce să le faci, să scrii ”respect cercetătorilor” pe panouri amplasate pe drumul spre și de la ICSI ?

Domnul Pîrvulescu și-a dat seama totuși că nu ajunge respectul și a zis că e nevoie de creșterea calității vieții în oraș. Intrăm într-un cer vicios, deoarece pentru a crește calitatea vieții se propune mărirea numărului de cercetători, mărire care depinde de creșterea calității vieții.

Oricum, le spun celor care îl urmăresc pe domnul Virgil Pîrvulescu că managementul activității de cercetare e mult mai complex decât crede domnia sa, iar aici vorbim despre ministerul de resort, contracte internaționale etc. Primăria nu prea are legătură direct cu aceste lucruri, iar a invoca o astfel de legătură este pură demagogie.

Sincer, dacă acesta este, în esență, programul electoral al lui Virgil Pîrvulescu, dezamăgirea e maximă.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK