Menu

Irina Maria Argeşanu e pe cale să devină un mit al seriozităţii şi onestităţii în viaţa publică din Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images_argesanu_irina_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Tânăra doamnă Irina Maria Argeșanu a activat peste un deceniu la PNL Vâlcea, după care a demisionat. La o vreme, s-a înscris în PER, partidul primarului Mircia Gutău.

Interesant lucru, nici presa locală, nici comentatorii de pe rețelele de socializare nu au comentat negativ nici plecarea din PNL, nici înscrierea în PER. Când lumea e atât de dornică de bârfâ și scandal, te întrebi cum de a scăpat doamna Argeșanu.

A scăpat din trei motive.

Primul, acela că, intuitiv, oamenii au înțeles că doamna are caracter. Sunt mici detalii care fac să pară un om mai bun sau mai rău, mai lipsit de scrupule sau mai onest. Poate privirea, ori modul de adresare, ori atitudinea față de anumite situații, ori mai bine zis toate la un loc au făcut ca Irina Maria Argeșeanu să fie respectată și simpatizată.

Al doilea motiv este că a părăsit PNL exact atunci când partidul venise la putere. De obicei, lumea vine spre cei puternici, nu îi părăsește. Când cineva procedează invers, uimește și trezește admirație.

Al treilea motiv este că doamna nu și-a criticat foștii colegi politici, nu a vrut, în ruptul capului, să dea amănunte despre demisie.

Totuși, ar fi fost prea frumos să scape Irina Maria de atacuri, să scape de tot, să o lase toți în pace. Înjurăturile au venit de la cei pe care i-a lăsat în urmă. Urâtă treabă, pe care ziaristul Traian Guminski a tratat-o în felul următor:

”Aflu cu surprindere ca prietena mea Irina Maria Argeșanu este denigrata pe facebook de niste lepadaturi. Nu pot vedea direct ce scriu prostovanele alea si derbedeul cu pretentii de formator de opinie deoarece m- au blocat pe facebook dar mi-au fost trimise print screenuri ! Le citesc, ma dor pentru ca stiu cat poate suferi cineva cinstit si muncitor cand vine o haimana fara capatai si ii diseca actiunile public ! Nu ma mira insa tupeul pentru ca suntem in Romania. Asa ca orice dependent de alcool, orice ins care si a batut sotiile pina si -au pierdut alea mintile, caruia nu- i pasa de copii lui, nu le plateste pensie alimentara si nu se ocupa de educatia lor ,crede ca are menirea sa-l critice pe primar, sa-i injure pe oamenii politici, sa maculeze imaginea publica a unei mame de exceptie ! Irina, ia intreba-l tu pe turbulentul ala pentru ce a primit amenzi ramase definitive in instanta si cand va avea de gand sa le platesca sau sa faca munca in folosul comunitatii. Munca serioasa nu pe terase de baruri !”

La rândul ei, doamna a dat un avertisment:

” De câteva zile citesc tot felul de comentarii la adresa mea. Este deranjant faptul că se încearcă inducerea în eroare a oamenilor prin promovarea unor neadevăruri care au la bază denigrarea mea.
De asemenea, sunt neplăcut surprinsă să văd că oameni care pretindeau că sunt apropiați de mine și de familia mea, acum aruncă cu noroi ... Vreau să le spun tuturor acestora că ar fi bine să-și analizeze cu atenție propriile lor vieți și acțiuni, apoi să fie preocupați de mine. Acestea sunt persoane pe care de-a lungul timpului le-am ajutat și susținut absolut dezinteresat. Pe acestă cale îi anunț că, din acest moment, orice material, afirmație sau comentariu public de natură calomnioasă ori neadevărată va atrage răspunderea civilă. Voi acționa în instanță aceste persoane și voi solicita obligarea la plata de daune pentru prejudiciul moral cauzat și voi direcționa banii către un centru de plasament.
De acum înainte, voi răspunde atacurilor cu aceeași amploare, însă cu adevăr și cu probe !”

Iar acum, concluzia mea, doamnelor şi domnilor.

Rareori am văzut un politician iubit şi apreciat în mod spontan de oameni precum Irina Maria Argeşeanu. Pur şi simplu nu ai cum să nu o stimezi, dacă eşti normal la cap şi la suflet. Demisia sa din PNL Vâlcea ar trebui să le ridice un semn de întrebare liderilor organizaţiei, fiindcă pare a fi vorba despre un fel de nepotrivire de caracter.

Cine nu se potriveşte caracterial cu doamna Argeşanu are o problemă.

În fine, scandalul din jurul Irinei Maria Argeşanu îi descalifică pe cei care îl provoacă, o victimizează şi o pune mai bine în valoare , iar fără voia ei, demisia acestei tinere doamne este cea mai usturătoare palmă pe obrazul grupului politic pe care l-a lăsat în urmă.

Prin simpla sa plecare din PNL, doamna Argeşanu pune îi pune într-o lumină proastă pe liberalii din Vâlcea într-un mod mai categoric decât au reuşit cei din PSD sau din PER, ori din presa care nu îl iubeşte pe Buican.

Irina Maria Argeşanu nu a vrut asta, dar asta s-a întâmplat. De ce ? Simplu. Fiindcă doamna Argeşanu este pe cale de a deveni un mit al onestităţii şi seriozităţii în politică.

Puţine sunt miturile frumoase în viaţa publică din Vâlcea.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK