Menu

Despre programul electoral al dlui Virgil Pîrvulescu, candidatul PNL La Rm. Vâlcea. 1 – Câteva greşeli gramaticale

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_virgul_1.jpg

 

 

 

 

 

Mă bucur că domnul Virgil Pîrvulescu, economist, funcționar al ANAF Vâlcea, va fi candidatul PNL la primăria Râmnicu Vâlcea. Întotdeauna e benefic să candideze cât mai mulţi oameni pentru dezvoltarea localităţii lor. Citind o postare pe pagina sa de Facebook în care domnul Pîrvulescu îşi prezintă ideile electorale, am zis că e bine să le analizez un pic. Iată cum începe mesajul:

“ De ce suntem aici?
Pentru ca în toata aceasta perioada, un grup restrans de persoane influente în urbea noastră și sustinuti de o parte a economicului, au reușit să tranforme orasul nostru într-o zona inchisa, fara viitor, unde nimeni nu are voie sa gandeasca altfel decat transmite politica locala, dorindu-se astfel reducerea la tăcere a cetățenilor, pentru ca acest grup restrâns sa nu-si piardă influență, iar sustinatorii lor sa nu-si dea seama ca fara ei ar fi mult mai bine!”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_parvulescu_text_11.jpgCam multe greșeli gramaticale și de literă pentru atât de puține rânduri. Grupul restrâns, subiectul, e la singular, așadar nu se poate spune că au reușit. Apoi, virgulă dinainte de au reușit e între subiect și predicat. Mai jos, lipsește duvântul din, adică din influență, ori trebuie scris influența. Când avem diacritice, când nu avem, autorul trebuia să se decidă.

În concluzie, mesajul începe neglijent ca formă, ceea ce exprimă lipsă de respect față de cititorii alegători, poate chiar o nuanță de dispreț. În episodul 2 vom vedea cum stăm cu ideile și logica lor.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK