Menu

Doamna Andra Bică se pregăteşte să plece ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bica_andra.jpg

 

 

 

 

 

Se vorbeşte prea puţin spre deloc despre una dintre ideile deja lansate de Klaus Iohannis în 2018 şi anume desfiinţarea inspectoratelor şcolare.

Într-un ziar de casă al lui Iohannis a apărut cu ceva timp în urmă ideea desfiinţării inspectoratelor, negru pe alb.

” Desfiinţarea inspectoratelor şcolare a fost propusă şi de grupul de experţi care a lucrat în 2015 elaborarea noii legi a Educaţiei, iar anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a acuzat direct PSD-ul de politizarea Educaţiei şi a declarat că „inspectoratele şcolare trebuie desfiinţate”. „Inspectoratele şcolare trebuie desfiinţate şi înlocuite cu structuri de profesionişti. Dacă acum intri într-un inspectorat şi nu scot toţi carnetul de partid, pur şi simplu este o minune. PSD-ul este eminamente politizatorul sistemului de educaţie”, declara preşedintele Iohannis. La rândul lor, specialiştii în Educaţie aşteaptă veşti despre concursul care trebuia deja organizat. „După efortul din anii 2015 şi 2016, de profesionalizare, nu vine nicio veste despre noul concurs pentru poziţiile de inspectori şcolari generali. Din observaţiile noastre, în anumite cazuri, concursul asigură o formă de independenţă politică - nu mai eşti la mâna ministerului care te poate schimba peste noapte”, a precizat preşedinta Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie, Daniela Vişoianu, “ scria ziarul.

În Vâlcea avem în persoana doamnei Andra Bică un inspector şcolar general care a ştiut să ţină şcoala departe de scandaluri şi tensiuni, dar şi un PNL care s-a săturat să mai aştepte. Distinsă absolventă a Şcolii de la Barieră, liberala Mihaela Andreianu ar putea visa să ocupe acest post, ori să îşi planteze o persoană agreată.

Desigur, televiziunea VTV poate fi un argument în cadrul unei negocieri, ceea ce, în spiritul democraţiei, e acceptabil, doar nu suntem struţi.

Aceste jocuri de interese pot să eşueze însă în măsura în care Iohannis câştigă alegerile şi îşi pune planul de desfiinţare a inspectoratelor şcolare în aplicare. Deocamdată tace fiindcă nu vrea să îşi ostilizeze cadrele didactice obişnuite din moşi strămoşi cu această formă de organizare a învăţământului.

Desigur, ca şi în cazul SIIJ pe care Iohannis şi liberalii o vor desfiinţată, inspectoratele şcolare sunt o piedică în calea transformării domeniului într-o feudă politică.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK