Menu

Președintele Constantin Rădulescu adăpostește pentru eternitate terenurile de la mănăstirile Mamu și Troianu

f_350_200_16777215_00_images_banner5_radulescu-cj-valcea.jpg

 

 

Biserica intră în posesia terenurilor și a bunurilor imobile aferente Mănăstirii „Antim Ivireanu” de la Troianu și a Mănăstirii Mamu de la Lungești.

Consiliul Județean Vâlcea predă Episcopiei Râmnicului bunurile imobile aferente în vederea demarării proiectului de restaurare a așezământului monahal al Sfintei Mănăstiri Mamu din Lungești.

Totodată, Consiliul Județean a fost de acord cu predarea, fără plată, și a bunurilor imobile de la Mănăstirea „Antim Ivireanu” de la Troianu din Râmnicu Vâlcea.

Necesitatea acestui demers a fost cu atât mai mare cu cât, pe 27 septembrie 2019, Arhiepiscopia Râmnicului va prăznui pe Sfântul Ierarh Antim Ivireanu precum și împlinirea a 20 de ani de la alegerea Sfântului Antim drept ocrotitor spiritual al Râmnicului.

Vom mai avea și alte proiecte de hotărâri prin care terenurile pe care sunt construite bisericile și care se află în proprietatea județului Vâlcea vor merge la Arhiepiscopia Râmnicului, acolo unde le este locul”-Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Deoarece înstrăinarea și furtul terenurilor în zilele noastre reprezintă o modă, președintele Constantin Rădulescu adăpostește pentru eternitate terenurile de la Mamu și Troianu, fiindcă ale Bisericii fiind, vor fi pe veci ale românilor.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK