Menu

Eugen Neață - deputatul care a schimbat viața în bine pentru mii de români

f_350_200_16777215_00_images_banner1_neata_eugen_revista.jpg

 

 

 

 

 

 

Probabil cea mai importantă ameliorare legislativă promovată vreodată de un parlamentar vâlcean este cea cu privire la introducerea municipiului Râmnicu Vâlcea în Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Refacem pașii acestui demers excepțional, reluând câteva declarații date de deputatul Eugen Neață.

1.

Aşa cum am promis în faţa dumneavoastră, sunt foarte activ în Parlamentul României şi toate demersurile ce le-am făcut şi le voi face, vor fi doar în interesul cetăţenilor. Vă aduc la cunoştinţă că în urma demersului făcut prin depunerea amendamentului înregistrat cu nr.279/2017, am reuşit cu susţinerea preşedintelui Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, al cărei membru sunt şi prin votul dat de colegii mei, ca municipiul Râmnicu Vâlcea să fie introdus în Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Prin documentele primite din partea societăţilor care îşi desfăşoară activitatea pe platforma chimică, am putut susţine şi argumenta importanţa acordării persoanelor ce au locuit şi lucrat cel puţin 30 de ani în zonele în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, flour, clor, a pulberilor metalice, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, pe o rază de 8 km în în jurul acestor localităţi, pensionării anticipate cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.4 din lege.
Astăzi, acest demers a fost votat cu unanimitate de voturi în Comisie, urmând să intre pe ordinea de zi din plenul Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională.
Am convingerea că voi avea toată susţinerea colegilor din coaliţia guvernamentală.

Mulţumesc Sindicatului "Sodistul", instituţiilor şi societăţilor care au răspuns pozitiv la adresele pe care le-am înaintat şi am cerut să îmi fie puse la dispoziţie documente şi studii din care să rezulte că a existat sau există poluare remanentă pe o rază de 8 km în jurul platformei chimice!

2.

Sunt nascut in Ramnicu Valcea, aproape de platforma chimica unde din anii '70 functioneaza Oltchim SA, Uzinele Sodice si CET Govora.
Am vazut adesea nori cand afara era soare, am respirat clorul ce mai tot timpul scapa din instalatiile vechi si depasite ale Oltchim. Cand acesta lipsea, respiram pulberile toxice de la CET sau amoniacul de la USG.
Am mancat peste cu miros de lindan si am baut apa cu gust de clor.
Am vazut cum parintii, prietenii si vecinii mei imbatraneau prematur, cum spitalele se aglomerau de oameni ce prea devreme se imbolnaveau.
A fost o perioada grea, de incercare, de risc, de rezistenta!
Cand instalatiile au fost modernizate, poluarea evidenta a ramas una remanenta! Ne insoteste si azi si maine, probabil multe generatii.
Astazi, prin votul nostru am adus o reparatie tarzie, dar utila si de mare ajutor pentru generatia "Clor, lindan, amoniac" si in numele acestor generatii, va multumesc pentru votul dat!

Sunt bucuros pentru aceasta reusita si vreau sa ii anunt pe locuitorii judetului Valcea si pe cei care nu au avut incredere, ca amendamentul ce l-am depus...astazi, a trecut in Camera Deputatilor si a devenit Lege.

Astfel, toate persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta ( Ramnicu Valcea) beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin.4 din lege.

Le multumesc inca o data celor care m-au sustinut si mi-au fost alaturi in demersurile facute pentru a demonstra ca valcenii traiesc intr-un mediu poluant si este nevoie sa ii ajutam!

Va asigur ca si in viitor, tot ce voi face, va fi pentru oameni si in interesul acestora!
3.

Legea 263/2010, cu modificarile aduse prin Legea nr. 144/2017 privind sistemul unitar de pensii publice prin care am reusit sa introduc persoanele care au locuit minim 30 de ani, in muncipiul Ramnicu Valcea si pe o raza de 8 km in jurul acestuia, beneficiaza de reducerea standard de pensionare cu 2 ani, fara penalizare, se aplica!

Pentru ca am primit foarte multe mesaje de la dumneavoastra, prin diferite cai de comunicare, astazi, dragi valceni, vreau sa va dau raspunsul concret si clar cu privire la intrebarile pe care mi le-ati adresat.
Amendamentul pe care l-am depus si care a devenit lege, in ce priveste reducere varstei de pensionare cu 2 ani, fara penalizare a persoanelor care au locuit minim 30 de ani in zonele cu poluare remenenta in municipiului Ramnicu Valcea si pe o raza de 8 km in jurul acestuia, se aplica!

Asa cum am promis, nu am lasat ca lucrurile sa fie neclare.
In urma demersurilor facute de mine, Casa Nationala de Pensii Publice a trimis adresa cu nr. B270/S41 din 20.10.2017 , Casei Teritoriale de Pensii Valcea, prin care a fost comunicata lista cu unitatile teritorial administrative cuprinse in zona de 8 km in jurul muncipiului Ramnicu Valcea, necesara in vederea aplicarii art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010, modificat prin Legea nr. 144/2017.
Chiar daca au existat si anumite persoane care au pus la indoiala punerea in practica a legii, stiu ca dumneavoastra ati avut incredere in mine si pentru asta va multumesc.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK