Menu

Cea mai bună idee pe care o are Constantin Rădulescu de când este președintele CJ Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images_radulescu_idee.jpg

 

 

 

 

Nu doar că a adus cei mai mulți bani pentru investiții din istoria Vâlcii, dar Constantin Rădulescu a avut și câteva idei originale și solide care să ajute la dezvoltarea județului. Omul s-a gândit să asfalteze drumurile spre câteva mănăstiri celebre dar izolate, judecând corect că nu poți vorbi despre turism monahal cu drumuri de căruță. Nu vreau să fac aici, fiindcă nu e cazul, un bilanț al mandatului de până acum al lui Constantin Rădulescu dar e clar că niciodată nu au fost în Vâlcea mai multe șantiere ca în acești ani.

Cea mai bună idee a apărut însă acum. Sunt, desigur, subiectiv, dar cred că o dată la câteva zeci de ani poate să apară gândul de a da un profil național și internațional modern unei zone, transformând prostul nume într-un excelent renume.

Se știe că Râmnicu Vâlcea este orașul cunoscut pe glob ca fiind Hackerville. Din mintea lui Rădulescu a venit ideea de a transforma Hackerville în oraș mondial al eticii cibernetice.

Hackerville va deveni numele unui muzeu, ceea ce este genial. Poți transforma ceva rău într-un muzeu ? Evident. În San Marino, un Muzeu al Torturii e permanent plin de vizitatori.

Apoi, ia ființă CSD Academy, un concept care-și propune să fundamenteze cultura de securitate cibernetică, într-un cadru etic, în rândul tinerilor pasionați de lumea online, spune Constantin Rădulescu.

Academia de securitate cibernetică, CSD Academy, va fi găzduită în orașul Râmnicu Vâlcea -Hackerville – și va fi recunoscută la nivel internațional pentru instruirea și formarea de competențe, adresându-se, în primul rând, copiilor și tinerilor de diverse vârste.

Misiunea acestui concept vizează popularizarea acestui domeniu de activitate și, în cele din urmă, după finalizarea programului de instruire, posibilitatea de a lucra în companii de renume, precum și în instituții de stat, care sunt într-o continuă căutare de talente în zona securității cibernetice.

f_350_200_16777215_00_images_radulescu_costi_cyber_securiry.jpg

 

 

 

Pe lângă scopul de a antrena și rafina cunoștințele tinerilor, Academia își propune să ofere servicii de pregătire/training în ceea ce privește conștientizarea pericolelor din mediul virtual și se adresează companiilor și managerilor de companii, jurnaliști, persoane fizice, persoane publice ș.a.m.d.

Totodată, la sediul CSD Academy se vor desfășura conferințe cu tematică din zona securității cibernetice. În același context, sediul va găzdui și Muzeul Hackerville pe care turiștii interesați vor avea ocazia să îl viziteze.

Obiectivele principale ale CSD Academy sunt următoarele:

- Construirea de forță de muncă calificată în aria securității cibernetice;
- Furnizarea de servicii securitate cibernetică;
- Generarea de turism pentru Județul Vâlcea.

Sunt vorbele președintelui Rădulescu, cel care pune astfel Vâlcea pe harta cercetării, eticii și serviciilor IT. Ideea este un adevărat salt în viitor și de aceea o consider cea mai bună inițiativă a tânărului președinte de județ.

Desigur, mai e mult până departe, dar mă bucur să îl văd pe Constantin Rădulescu proiectându-se și proiectând Vâlcea în viitor.

De urmărit cum crește ideea.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK