Menu

La Drăgășani, primăria a înființat și administrează un centru de zi pentru consilierea și sprijinirea copiilor în situaţii de risc și a părinților

f_350_200_16777215_00_images_6news335_nedelcu_dragasani.jpg

 

 

 

 

Serviciul social "Centre de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii"

Cod serviciu social 8899CZ-F-I, înfiinţat şi administrat de furnizorul Primăria Municipiului Drăgășani

Sediul în str. Prof. Nicoliță sanda, nr. 5, Drăgășani, județul Vâlcea.

Scopul serviciului social "Centre de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii"

f_350_200_16777215_00_images_banner5_dragasani-centru-de-zi-2.jpg

Serviciul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, oferind activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare şi consiliere pentru copii în situaţii de risc.

Centrul de zi îşi propune stimularea participării şcolare, atragerea copiilor în activităţi educative şi recreative de natură să favorizeze dezvoltarea armonioasă a personalităţii copiilor şi să le dezvolte ataşamentul faţă de valorile specifice unei societăţi civilizate.

Centrul de zi asigura copiilor o masa calda in fiecare zi, servită la Cantina Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu, şi ajutoare materiale acordate periodic (haine, incaltaminte, rechizite) pentru a stimula participarea scolara, dar şi frecventarea centrului.

f_350_200_16777215_00_images_banner5_dragasani-centru-de-zi.jpg

Centrul dispune de: o sală pentru activităţi educative, o sală de joc, bibliotecă, sală de internet.

Centrul sprijină si asistă parinţii pentru a face faţă dificultăţilor psihosociale care afecteaza relaţiile familiale, pentru dezvoltarea competenţelor parentale, pentru prevenirea separării copilului de familia sa şi sprijină copiii atunci când apar probleme în dezvoltarea acestora.

Centrul urmăreşte atât oferirea unor servicii de consiliere pentru copii şi părinţi, dar şi derularea programului „Şcoala părinţilor”, în scopul dezvoltării competenţelor şi abilităţilor parentale ale părinţilor din municipiul Drăgăşani.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN