Menu

ISU Vâlcea desfășoară un exercițiu de simulare a incendiului la fondul forestier în comuna Slătioara

f_350_200_16777215_00_images_banner4_incendiu-forestier.jpg

 

 

 

 

 

În data de 26.06.2019, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru" al Judeţului Vâlcea desfăşoară un exerciţiu de cooperare pentru antrenarea structurilor specializate de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de un incendiu la fondul forestier în comuna Slătioara.

La cabana Ocolului Silvic Horezu – „Ciocâltea”, de la ora 10.30, se vor prezenta concepţia, scopurile exerciţiului şi caracteristicile fondului forestier.

Începând cu ora 11.00, forţele specializate vor acţiona pentru: stingerea incendiului și căutarea persoanelor rătăcite.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea acționează cu : două autospeciale de stingere a incendiilor, două autospeciale de primă intervenție și comandă, o ambulanță SMURD, două autospeciale de transportat echipaje și mijloace de primă intervenție (vermorele, atomizoare).

La acest exerciţiu vor fi angrenate forţe şi tehnică de la: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie; Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia Silvică Vâlcea (Ocolul Silvic Horezu, Garda Forestieră) şi comitetul local pentru situații de urgență al localităţii Slătioara.

În speranţa că cetăţenii din comuna Slătioara înțeleg necesitatea desfăşurării acestui exerciţiu și nu vor intra în panică, le mulţumim pentru înţelegere şi colaborare.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN