Menu

Deputatul PSD Daniela Oteșanu, preocupată de găsirea unor soluții pentru susținerea învățământului din mediul rural

f_350_200_16777215_00_images_banner4_D.Otesanu.jpg

 

 

 

 

 

Deputatul PSD de Vâlcea Daniela Oteșanu i-a adresat Ministrului Educației Naționale Ecaterina Andronescu o întrebare privind soluțiile pentru susținerea învățământului din mediul rural.

Deputatul vâlcean spune că în ultimii ani, în special în școlile din mediul rural, se remarcă o slabă participare a părinților la activitățile pe care școala le organizează în scopul îmbunătățirii rezultatelor școlare ale copiilor, motiv pentru care consideră că este nevoie de elaborarea unei strategii de organizare și comunicare la acest nivel.

Este importantă creșterea educației parentale și identificarea de metode noi de comunicare între părinți și școală, atât la ciclul primar și gimnazial, cât și la liceu.

În multe familii din mediul rural educația nu este considerată o prioritate, iar părinții nu își încurajează copiii să învețe. Lipsiți de șansă, aceștia nu își mai pot continua studiile la liceu sau școala profesională și renunță la orice vis de a se realiza în viață.

Deputatul Oteșanu spune că directorul, împreună cu colegii profesori, cu mediatorul școlar trebuie să încerce să găsească noi căi de comunicare cu părinții pe care și-i doresc mai apropiați școlii, mai implicați în procesul luării deciziilor, însă pentru aceasta este nevoie și de implicarea inspectoratelor școlare și a specialiștilor din MEN.

Deputatul vâlcean propune realizarea unui ghid și a unui instructaj pentru inspectorii școlari din mediul rural cu tipuri de activități prin care școlile să se apropie de familiile care nu se implică în susținerea copiilor pentru a urma cursurile școlare.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK