Menu

Teatrul Municipal “Ariel” Râmnicu Vâlcea, invitat în Germania cu „Dansul pinguinului imperial” de Iulian Margu

f_350_200_16777215_00_images_banner4_Turneu-Germania.jpg

 

 

 

 

 

După succesul avut la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS 2019), Teatrul Municipal “Ariel” Râmnicu Vâlcea este invitat în Germania cu „Dansul pinguinului imperial” (farsă-lectură teatrală) de Iulian Margu, regia Vlad Popescu.

Spectacolul se va juca în următoarele orașe: în data de 21 iunie la Heidelberg, 22 iunie la Stuttgart și 23 iunie la Munchen.

Acest turneu reprezintă un act de promovare culturală a dramaturgilor români contemporani și se adresează românilor din diaspora.

Despre spectacol regizorul Vlad Popescu a declarat că: „Dansul pinguinului imperial” pentru mine e o reîntoarcere la mijloacele simple (nu simpliste), la joc, la actor, la libertatea de a te bucura și întrista fără să vrei să epatezi. E un joc dublu, drama singurătății unor bătrâni care trăiesc izolați într-un magazin second-hand, dar și drama actorului care privește în sală și e tot mai gol: nimeni nu se mai înghesuie să vadă „marele bufon”.

Toți au uitat de el, așa cum zice și Bătrânul: „Ei au Alzheimer, nu eu!”...Jocul acesta dublu nu a fost premeditat, trebuia să facem un spectacol lectură; ușor, ușor ne-am dat frâu liber imaginației și ne-am bucurat de ce se năștea. Repetând într-o cabină, înghesuiți de costume, măști, peruci, scaune, masă, actori care intră și ies - se nășteau fragil personajele, se nășteau momente puternice de teatru. Momentul magnific când știi că nimic din ceea ce vezi nu e adevărat, că ești într-o cabină și, cu toate acestea, actorii nasc momente sublime.

În fine...fără să divaghez prea mult, am preluat această experiență și am încercat prin povestea tragi-comică a bătrânilor, dublat de drama unor actori în vârstă, să redau puțin și acest sentiment. De aici și „farsă-lectură-teatrală”, nu știi când e teatru, când o „joacă” serioasă de-a teatrul.

”Pentru mine, ca autor, este o mare onoare ca piesa mea "Dansul pinguinului imperial" va fi jucată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume.

Ce și-ar putea dori mai mult un dramaturg? Desigur acest fapt n-ar fi fost posibil fără o nouă magie marca "ARIEL", a declarat Iulian Margu, autorul piesei.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Camelia Constantin, Dan Constantin, Gabriel Popescu și Alin Păiuș.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK