Menu

Deputatul PSD Vasile Cocoș, preocupat de problemele familiilor monoparentale

f_350_200_16777215_00_images__2017_cocos-depuatat-1.jpg

 

 

 

 

 

Deputatul PSD de Vâlcea Vasile Cocoș este, alături de alți colegi parlamentari, unul dintre inițiatorii Propunerii legislative privind sprijinirea familiei monoparentale.

Potrivit Expunerii de motive ”În România sunt în prezent câteva zeci de mii de persoane singure care au în întreținere copii, din diferite cauze, pentru care asigurarea unor conditii de trai decente este un deziderat greu de indeplinit. Ministerul Muncii nu stie, in statisticile sale, cate zeci de mii de familii monoparentale primesc alocatie pentru sustinerea familiei (dacă îndeplinesc condițiile legale de acordare).

De multe ori, din cauza saraciei, nu pot fi asigurate conditii minime de ingrijire pentru copii si autoritatile sunt nevoite sa intervina pentru ocrotirea minorilor prin masuri legale de protectie speciala in sistemul institutionalizat public sau privat, extragand copilul din mediul sau familial.

Conform standardul minim de cost, pentru un copil aflat intr-un centru de plasament, statul cheltuie lunar minimum 2404 lei. Se stie ca interesul superior al copilului se circumscrie dreptului copilului la o dezvoltare fizica si morala normala, la echilibru socioafectiv si la viata de familie (...).”

”Pentru aceasta, consideram benefic si extrem de util ca statul sa intervina cu o serie de masuri de sprijinire a familiilor monoparentale, impunandu-se atat o definire clara a notiunii, cat si identificarea unor masuri de ajutoare eficiente pentru ameliorarea situatiei socio-economico a acestor familii.

Se poate remarca faptul ca mult mai benefic este sa se acorde un sprijin financiar unei asemenea familii monoparentale cu mai multi copii decat ar costa intretinerea fiecaruia intr-un centru de plasament.

În plus, s-ar evita separarea copiilor de familii și s-ar facilita îngrijirea, creșterea și formarea, dezvoltarea și educarea acestuia în cadrul familiei", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK