Menu

Elevii Școlii „Grigore Mihăescu” cu profesorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită în Biserica Nașterea Maicii Domnului din Vlădești (Vâlcea)

f_350_200_16777215_00_images_banner3_vladesti-0.jpg

 

 

 

Parohia Vlădești din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Râmnicului, a inițiat mai multe proiecte educative duhovnicești în parteneriat cu Școala Grigore Mihăescu din Vlădești.

Activitățile se desfășoară la centrul catehetic al parohiei și în școală, fiind realizate în acord cu necesităţile specifice fiecărei vârste. Această componentă a educaţiei integrale are, mai întâi, o funcţie informativă, respectiv de punere la dispoziţia elevilor a unui set de cunoştinţe specifice, cu caracter dogmatic, liturgic, de istorie şi filozofie a religiilor, dar şi un pronunţat caracter formativ, de interiorizare şi traducere în fapte de viaţă a normativelor religioase.

f_350_200_16777215_00_images_banner3_vladesti.jpg

Pentru că educaţia creştină, în vederea desăvârşirii credinciosului, implică prezenţa harului divin, elevii, însoțiți de doamna Mioara Cârstea, profesoară de Limba și literatura română, și de domnul Paul Nedelcu, profesor de religie, au participat luni, 25 martie, la Sfânta Liturghie săvârșită în Biserica Nașterea Maicii Domnului din Vlădești. La finalul Sfintei Liturghii, preoții slujitori au vorbit elevilor despre însemnătatea sărbătorii Bunei Vestiri, au învățat cântările Sfinte Dumnezeule și Cu noi este Dumnezeu.

Pentru cunoaşterea şi interiorizarea unor valori morale, estetice, intelectuale, care contribuie la formarea caracterului şi a personalităţii elevilor, activitățile educative au continuat în instituția de învățământ, unde, la invitația cadrelor didactice, preoții au participat la orele de religie.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK