Menu

Văzând că hotărârile judecătoreşti nu sunt respectate, angajaţii din învăţământ apelează la deputatul Dumitru Lovin

f_350_200_16777215_00_images__2017_lovin-ocnele-mari.jpg

 

 

 

 

În ultimul deceniu, sute de angajaţi din învăţământul românesc au dat în judecată şcolile în care lucrează pe motiv că salariile nu le-au fost calculate corect. Mulţi dintre ei au câştigat procesele şi firesc era ca sentinţele civile date de magistraţi să fie respectate, numai că nu s-a întâmplat aşa.

Este şi cazul unor angajaţi de la Liceul „Constantin Brâncoveanu”, de la Horezu. Fiind reprezentanţi în instanţă de Sindicatul Personalului din Învăţământul Preuniversitar, Şovaroiu Daniel Dumitru, Badea Constantin, Comănescu Iuliana, Lăbău Gheorghe şi Poniţeanu Ilie au avut câştig de cauză.

„Obligă pârâta să procedeze la calculul salariului de bază de încadrare al reclamanţilor în raport de salariul minim brut garantat în plată. (...) Obligă pârâta să calculeze reclamanţilor sporul de vechime aferent, în raport de salariul de încadrare calculat potrivit prezentei hotărâri şi să le plătească acestora sumele reprezentând diferenţa dintre salariile plătite şi cele calculate potrivit prezentei hotărâri, începând cu data de 01.01.2012, sume ce vor fi actualizate cu indicele de inflaţie, la care se va adăuga dobânda legală calculată începând cu 29.03.2016”, se arată în sentinţa civilă nr. 1275, din 6 septembrie 2016, a Tribunalului Vâlcea.

Cu toate că hotărârea a rămas definitivă, cei cinci angajaţi de la liceul din Horezu nu şi-au primit nici până astăzi banii cuveniţi. În speranţa că vor fi ajutaţi, au semnalat această situaţie mai multor parlamentari vâlceni, dar doar deputatul Dumitru Lovin i-a luat în serios.

Parlamentarul ALDE a pregătit o interpelare şi va cere explicaţii la Ministerul Educaţiei Naţionale. În funcţie de răspunsul pe care îl va primi, va folosi şi alte instrumente legale de care dispune pentru a vedea de ce nu li se face dreptate angajaţilor din învăţământ şi ce este de făcut în continuare pentru ca aceştia să-şi primească drepturile.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media-Cabinet Deputat Dumitru Lovin

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK