Menu

APAVIL SA: Societatea noastră NU facturează apa meteorică!

f_350_200_16777215_00_images_6news335_apavil_1.jpg

 

 

 

 

În cursul săptămânii trecute a fost distribuită, în municipiu, o „informare” intitulată ”Primăria pune din nou taxă pe apa de ploaie!” aparținând, se pare, PNL Rm. Vâlcea și, conform căreia, Societatea Apavil SA va factura din nou serviciile pentru apa meteorică fără a avea la bază o dispoziție a Consiliului Local Rm. Vâlcea.

După cum se știe, în luna iulie a anului 2018, urmare modificărilor legislative din Legea 215/ 27.07.2018 pentru modificarea și completarea Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/ 2006 și anume la art.31, a fost introdus alineatul (23) conform căruia ”Costurile generate de colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului.”

La sfârșitul anului trecut acest alineat a fost abrogat prin OUG 114/29.12.2018.

Așadar, Societatea Apavil SA nu facturează apa meteorică.

Orice schimbare în politica tarifară a societății se face de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „APA Vâlcea” prin modificarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.

Mai mult decât atât, societatea nu intenționează să solicite ADI Apa Vâlcea modificarea acestui regulament în sensul introducerii facturării apei pluviale.

Considerăm că afirmațiile făcute sunt tendențioase și aduc atingere imaginii Societății Apavil SA, de aceea solicităm PNL Rm. Vâlcea să declare public dacă își asumă sau nu, conținutul și distribuirea acelei așa-zise informări, având în vedere faptul că în afară de sigla partidului nu mai există și alte elemente de identificare.

De asemenea, dorim să informăm utilizatorii serviciilor Apavil SA că societatea refuză să facă parte din jocurile politice inițiate de PNL sau oricare alt partid politic, principalul nostru obiectiv fiind oferirea unor servicii de calitate și apă potabilă la standardele impuse de Uniunea Europeană.

COMPARTIMENTUL MASS – MEDIA AL SOCIETĂȚII APAVIL S.A.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN