Menu

Telemeaua de Vaideeni și emblema locală a Microregiunii Horezu, ceramica de Hurezi, prezente la Berlin la expoziția internațională “Săptămâna Verde”

f_350_200_16777215_00_images_banner4_IMG-20190122-WA0005.jpg

 

 

La initiativa Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Asociatia Grupul de Actiune Locala “Microregiunea Horezu” participa la Berlin in perioada 18-27 ianuarie in cadrul pavilionului national al Romaniei la expozitia internationala “Saptamana Verde”, o manifestare internationala de cel mai inalt nivel a traditiilor folclorice, gastronomice si a mestesugurilor, eveniment cu impact mediatic de anvergura in Europa, cat si la nivel mondial.

Targul reprezinta atat o platforma de afaceri, cat si un prilej exceptional de prezentare a specificului national, a resurselor culturale ale fiecarui stat participant, a valorilor perene nationale, consacrate la nivel international.

f_350_200_16777215_00_images_banner4_IMG-20190122-WA0002.jpg

Beneficiind de o organizare deosebita, asigurata in mod profesionist de personalul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pavilionul Romaniei reprezinta un punct de atractie al manifestarii, atat datorita produselor expuse, cu un standard calitativ si o prezentare deosebita, cat si momentelor cultural-folclorice, indelung aplaudate de vizitatorii Targului.

In sectorul rezervat Asociatiei Grupul de Actiune Locala “Microregiunea Horezu” sunt expuse produse locale din Microregiunea Horezu: telemea de Vaideeni si cascaval afumat de la Cooperativa Agricola Vaideeni, dulceturi si siropuri de fructe de la Fundatia “Sfintii Martiri Brancoveni” – Manastirea Hurezi, tuica si rachiu traditionale produse de firma ITALCOOL Stroesti, branza maturata de Horezu de la FIVE CONTINENT SRL, tesaturi traditionale si bine-inteles emblema locala a Microregiunii Horezu, ceramica de Hurezi.

f_350_200_16777215_00_images_banner4_IMG-20190122-WA0006.jpg

De asemenea, sunt expuse si diseminate materiale publicitare pentru obiectivele turistice din Horezu si Vaideeni.

Standul rezervat Asociatiei Grupul de Actiune Locala “Microregiunea Horezu” a fost vizitat de personalitati de prim rang ale politicii nationale si europene, dintre care putem enumera: dl. Ministru Petre Daea, dl. Ambasador Emil Hurezeanu, dl. Primar al Berlinului Michael Müller, ministri ai agriculturii din tari membre ale UE, parlamentari germani. De asemenea, sunt dezvoltate contacte cu agenti economici, in special din Germania, interesati in dezvoltarea unor relatii comerciale cu producatori din Microregiunea Horezu.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK