Menu

La Călimăneşti a avut loc o întâlnire internaţională în domeniul învăţământului. Cuvântul primarului Florinel Constantinescu - VIDEO

f_350_200_16777215_00_images_banner1_constantinescu_florinel_simpozion_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Au avut reprezentanţi şcolile partenere din proiectul C.O.D.E.R.s (Creation Oriented Digital Education RunnerS) sunt: Sazimet Uysal Ortaokulu Salihli, Turcia, Șerban Cantacuzino, Călimănești, România, Instituto Comprensivo G. Liopardi, Potenza, Italia, Zespol Szkolno Przedszkolny Zablociu, Zablocie, Polonoia, Escolo Secundaria Alves Martins Viseu, Portugalia.

Obiectivele proiectului:
- dobândirea de către elevii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani a unor abilități specifice secolului XXI cum ar fi utilizarea unor programări și folosirea unor metode activ-participative interdisciplinare.
-susținerea dezvoltării profesionale a cadrelor didactice cu privire la introducerea programării în metodele interdisciplinare aliniate curentului european.
-conștientizarea necesității deprinderii unui limbaj de programare ce va contribui la achizițiile academice ale elevilor prin utilizarea într-un mod aplicativ a cunoştințelor de matematică , științe etc.
-dezvoltarea relațiilor de tip cauză-efect, a gândirii algoritmice și critice, abilități de rezolvare a problemelor și de lucru în echipă
- încurajarea creativității
-promovarea învățării limbilor străine etc.

Scopul proiectului este de a aduce împreună elevi din țări diferite, dar și elaborarea de noi produse ce vor fi folosite în cadrul lecțiilor de matematică și științe folosind programarea.
În cadrul activităților organizate de fiecare țară participanță, elevii, cu sprijinul cadrelor didactice, își vor însuși informațiile de bază pentru a utiliza programarea, vor lucra în grupuri mixte folosing limba engleză pentru a interacționa cu oameni apaținând unor culturi diferite, învățând astfel unii de la alții.

 

embed video plugin powered by Union Development

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK