Menu

Deputatul Dumitru Lovin: Autoritatea de Management pentru POIM se teme că depozitul ecologic de gunoi de la Vâlcea nu va fi gata în iunie 2019

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_lovin-interpelare.jpg

 

 

După ce, în a doua parte a anului 2018, deputatul ALDE Dumitru Lovin a semnalat din nou, în Parlament, faptul că proiectul privind continuarea şi finalizarea sistemului de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea bate pasul pe loc, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a explicat că investiţia estimată la 113 milioane de lei are ca termen de finalizare data de 30 iunie 2019, dar, într-adevăr, ar fi în pericol.

„Proiectul este în implementare, stadiul fizic fiind de 23,70 %, iar cel financiar de 22,19 %. Proiectul prezintă întârzieri datorită faptului că nu a fost semnat contractul de lucrări – Proiectarea şi construirea centrului de management al deşeurilor Roeşti (CL1), întrucât terenul aferent amplasamentului viitorului depozit este instabil, cu un risc geotehnic major şi necesită ample lucrări de consolidare”, a răspuns, zilele trecute, ministrul Rovana Plumb.

Reprezentanta Guvernului a adăugat că, în continuare, Consiliul Judeţean Vâlcea ar trebui să realizeze din surse proprii actualizarea Studiului de Fezabilitate şi Devizul General, în scopul revizuirii valorii estimate a CL1, prin includerea, tehnic şi valoric, a lucrărilor de consolidare necesare amplasamentului. De asemenea, în cadrul acestui contract de servicii, ar fi necesare studii geotehnice, hidroenergetice şi de soluţie pentru consolidarea terenului.

„Anunţul de participare a fost publicat în SICAP, iar data limită de depunere a ofertelor a fost 19.11.2018. Având în vedere cele prezentate anterior, AM POIM apreciază că nu va fi posibilă finalizarea lucrărilor, respectiv a Contractului de Finanţare nr. 147, la data stipulată în contract (30.06.2019)”, i-a mai comunicat ministrul Fondurilor Europene deputatului vâlcean Dumitru Lovin.

În continuare, parlamentarul ALDE încearcă să afle cine se face vinovat şi trebuie să răspundă pentru compromiterea acestui important proiect.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media-Cabinet Parlamentar Dumitru Lovin

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK