Menu

Declarațiile senatorului PSD Bogdan Matei, MTS, la ședința Consiliului Uniunii Europene, secțiunea Educație, Tineret, Cultură și Sport

f_350_200_16777215_00_images_banner3_matei-bogdan-MTS.jpg

 

 

Senatorul PSD de Vâlcea, Bogdan Matei, Ministrul tineretului și sportuluI, a vorbit la Consiliul Uniunii Europene, secțiunea Educație, Tineret, Cultură și Sport despre prioritățile asumate de România și a dat asigurări că țara noastră este pregătită pentru preluarea mandatului.

„Prima prioritate pe care o propunem în domeniul sport se referă la Accesul la sport pentru persoanele cu oportunități reduse, aceasta încadrându-se în pilonul de acțiune Europa valorilor comune.Programul Erasmus este prioritar pentru Președinția română, fiind singurul program al Uniunii Europene care se adresează în mod specific sportului.

În al doilea rând, este de apreciat faptul că Erasmus vizează promovarea incluziunii sociale prin sport.

Totodată, vom înainta un set de concluzii pe tema accesului la sport organizat pentru persoanele cu dizabilități.

Dosarele din domeniul anti-doping pe care le va gestiona Președinția Română se referă la formularea contribuției comune a Statelor Membre ale Uniunii Europene, în ultima etapă din procesul de revizuire a Codului Mondial Anti-Doping, dar și a poziției comune în vederea participării la reuniunile Agenției Mondiale Anti-Doping din Mai 2019.

Cea de-a treia prioritate a Președinției române se intitulează “Beneficiile și provocările Pieței Unice Digitale pentru o mai bună comercializare și finanțare a sportului”, aceasta încadrându-se în pilonul de acțiune Europa convergenței. Comercializarea drepturilor de televizare reprezintă principala sursă de finanțare a sportului profesionist, astfel că maniera în care această piață este reglementată poate să afecteze inclusiv bugetul sportului”, a spus Bogdan Matei în discursul său.

f_350_200_16777215_00_images_banner3_matei-bogdan-MTS-2.jpg

De asemenea, în cadrul dezbaterii ministeriate de marți, ministrul tineretului și sportului a vorbit și pe tema Evenimentele sportive majore ca motoare ale inovării, de asemenea în prezența domnului Martin Kallen, Directorul Executiv al UEFA Events .

“Evenimentele sportive majore pot avea un impact economic pozitiv, dar considerăm că principalul element care favorizează inovația în sport este o populație activă.

În România, suntem determinați să apelăm la metode inovative pentru a crește gradul de participare în activități sportive. În acest sens, putem exemplifica ”Platforma biomotrică”, o aplicație dezvoltată de Institutul Național de Cercetare pentru Sport. Aplicația este utilă Ministerului Tineretului și Sportului, dar și Ministerului Educației, în vederea măsurării impactului pe care îl au politicile publice din domeniul sportului și educației fizice, asupra dezvoltării armonioase a copiilor și asupra gradului de participare în activități sportive.

Totodată, menționez și proiectul aplicației ”Registrului Sportiv”, care odată finalizată va permite înregistrarea tuturor sportivilor legitimați într-o bază de dată electronică națională accesibilă nu doar instituțiilor publice, dar și structurilor sportive interesate.

Cu privire la dimensiunea inovatoare a evenimentelor sportive majore, precizez că în România ne pregătim de organizarea Campionatului European de fotbal din 2020. Vom găzdui 4 meciuri, pe un stadion ultramodern. Alte 4 arene sunt în curs de modernizare, pentru antrenamentele echipelor, iar un alt program ambițios prevede construirea a nu mai puțin de 400 de terenuri de fotbal în întreaga țară.

În acest context, considerăm că trebuie să ne arătăm disponibilitatea în a găzdui evenimente sportive majore, și să fim pregătiți să le măsurăm succesul și din perspectiva capacității acestora de a genera inovație”, a declarat Bogdan Matei, potrivit mts.ro.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK